Ρωσία: Τέσσερις συλλήψεις σε μια εβδομάδα στη Μόσχα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας
Από την αρχή της χρονιάς έχουν συλληφθεί 26 άνθρωποι, σχεδόν όσοι συνελήφθησαν το 2022
Το δικαστήριο Λεφόρτοφσκι της Μόσχας αποφάσισε άλλη μία σύλληψη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, την τέταρτη μέσα σε μια εβδομάδα.
Πρόκειται για τον Ε.Γ. Μπόικο, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.
Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την υπόθεση, καθώς είναι μυστική.
Αυτή την εβδομάδα δικαστήριο της Μόσχας έθεσε υπό κράτηση με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας άτομα με τα επίθετα Ντοβγκν, Ρασούλοφ και Σλοβοντσίκοβα. Η τελευταία, όπως γράφει το Ria Novosti, πιθανότατα είχε τεθεί υπό κράτηση νωρίτερα στην περιοχή της Μόσχας και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στην Μόσχα όπου και κρατείται.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του BBC, από τις αρχές του χρόνου στην Ρωσία έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 26 ύποπτοι με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Το BBC επισημαίνει ότι ο αριθμός των συλληφθέντων στην Ρωσία με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας το 2023, είναι σχεδόν ο ίδιος με τους συλληφθέντες με την ίδια κατηγορία για όλο το 2022. Τον προηγούμενο χρόνο στοιχειοθετήθηκαν συνολικά 22 υποθέσεις βάσει του άρθρου περί εσχάτης προδοσίας.
Στις 18 Απριλίου η Κρατική Δούμα ψήφισε τροπολογίες στον Ποινικό Κώδικα που θεσμοθετούν την ισόβια κάθειρξη για εσχάτη προδοσία. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το ισχύον άρθρο επιβάλλονται ποινές φυλάκισης από 12 έως 20 έτη.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.