Βιτάλια Ντιατσένκο: Πολωνική αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε την επιβίβαση στην «καυτή» Ρωσίδα τενίστρια

Βιτάλια Ντιατσένκο: Πολωνική αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε την επιβίβαση στην «καυτή» Ρωσίδα τενίστρια

«Μου φέρθηκαν σαν να είμαι πολίτης τρίτης κατηγορίας» - Προσπαθούσε να ταξιδέψει σε ένα τουρνουά στην Κορσική μέσω Βαρσοβίας και Νίκαιας

tennistria_mak
Οι Πολωνικές Αερογραμμές LOT δεν επέτρεψαν την επιβίβαση Ρωσίδας τενίστριας, Βιτάλια Ντιατσένκο, σε πτήση, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία, απόφαση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αθλήτριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η Βιτάλια Ντιατσένκο γνωστοποίησε το περιστατικό στην πτήση της LOT στο Κάιρο, με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa να αρνείται επίσης να της βγάλει εισιτήριο.

diatsenko__1_


«Κοιμήθηκα στο αεροδρόμιο, μου φέρθηκαν σαν να είμαι πολίτης τρίτης κατηγορίας (λόγω της εθνικότητάς μου), ξόδεψα μερικές χιλιάδες ευρώ», έγραψε η Ντιατσένκο, η οποία ανέφερε ότι προσπαθούσε να ταξιδέψει σε ένα τουρνουά στην Κορσική μέσω Βαρσοβίας και Νίκαιας.

diatsenko-vitalia-__1_
diatsenko-vitalia-__2_
Κλείσιμο


Σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω email, η LOT επιβεβαίωσε ότι δεν επέτρεψε στην 32χρονη να επιβιβαστεί, επικαλούμενη περιορισμούς που εισήγαγε το υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και παρέμειναν σε ισχύ το 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Οι διατάξεις του κανονισμού εισάγουν περιορισμούς σε ορισμένα συνοριακά σημεία διέλευσης, συμπεριλαμβανομένων των διελεύσεων αεροδρομίων, σε σχέση με πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ταξιδεύουν εκτός Σένγκεν», ανέφερε η LOT.

diatsenko__2_


Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από τη Ρωσία και συμφώνησε να περιορίσει την έκδοση βίζας για ελεύθερα ταξίδια στη ζώνη Σένγκεν. Τον Σεπτέμβριο, η Φινλανδία ενώθηκε με τα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία κλείνοντας τα σύνορά της στους Ρώσους τουρίστες.

Η Ντιατσένκο, η οποία κατατάσσεται στην 250η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, είπε ότι στη συνέχεια προσπάθησε να αγοράσει ένα εισιτήριο από τη Lufthansa, με την εταιρεία να της εξηγεί ότι μπορούσε να εισέλθει στη ζώνη Σένγκεν μόνο μέσω Ισπανίας, που της είχε εκδώσει τη βίζα.

diatsenko-vitalia-__3_
diatsenko-vitalia-__4_


Σε αντίθεση με πολλά άλλα αθλήματα, το τένις δεν εισήγαγε γενική απαγόρευση σε παίκτες από τη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

diatsenko__3_


Το Wimbledon είχε απαγορεύσει τη συμμετοχή αθλητών/τριών από τις δύο χώρες πέρυσι μετά την εισβολή, αλλά ξεκαθάρισε τον Μάρτιο ότι θα τους δεχόταν πλέον ως ουδέτερους αθλητές.

Ρώσοι και Λευκορώσοι συμμετείχαν σε τουρνουά και σε γκραν σλαμ ως ουδέτεροι αθλητές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 6,5 μονάδες η «ψαλίδα» με αναγωγή επί των εγκύρων - Τα σενάρια για τις έδρες

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν βράβευσε ΕΜΑΚ - ΕΚΑΒ - «Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας τη μαύρη ημέρα»

Νίκος Σειραγάκης: «Το κοινό περί δικαίου αίσθημα θέλει την επιστροφή μου στη φυλακή», λέει ο παιδόφιλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης