Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν βράβευσε ΕΜΑΚ - ΕΚΑΒ - «Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας τη μαύρη ημέρα»

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν βράβευσε ΕΜΑΚ - ΕΚΑΒ - «Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας τη μαύρη ημέρα»

Ο Τούρκος πρόεδρος βράβευσε επίσης, τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλο Λάζαρη

erdogan
Τον πρέσβη της Ελλάδας στην Τουρκία και την ΕΜΑΚ-ΕΚΑΒ βράβευσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη συμβολή τους στις προσπάθειες διάσωσης μετά τον ισχυρό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ο πρόεδρος Ερντογάν απένειμε τιμητικό μετάλλιο στον εκπρόσωπο της ελληνικής διασωστικής ομάδας, πυραγό Θωμά Κρικέλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Έλληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη. Ο Τούρκος πρόεδρος απένειμε επίσης στον Έλληνα πρέσβη και στην πρεσβεία της Ελλάδας τιμητική πλακέτα, ευχαριστώντας τους για την κρίσιμης σημασίας συμβολή τους στο έργο της διάσωσης.





Κλείσιμο
«Σήμερα απονέμουμε μετάλλια σε εγχώριες και ξένες ομάδες έρευνας και διάσωης που έκαναν θυσίες κατά τη διάρκεια των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου», είπε ο Ερντογάν στην τελετή απονομής του προεδρικού μεταλλίου για εξαιρετικές ανθρωπιστικές υπηρεσίες.



Συνολικά 55.000 άνθρωποι, οι οποίοι έγιναν «το σύμβολο του αγώνα» μετά τους σεισμούς, θα τιμηθούν με το μετάλλιο αυτό.



Τονίζοντας όι τοι δίδυμοι σεισμοί ήταν μια από τις «πιο ολέθριες» φυσικές καταστροφές, όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο Ερντογάν, πρόσθεσε: «Προσευχόμαστε, ούτε η χώρα μας ούτε καμία άλλη χώρα στον κόσμο να μην αντιμετωπίσει καταστροφές σαν αυτή της 6ης Φεβρουαρίου. Δεν θέλουμε κανείς άλλος να περάσει αυτό που βιώσαμε».

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde inşa süreci başlatılan konut sayısı 113 bini buldu




«Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας τη μαύρη ημέρα. Προσωπικά αλλά και εκ μέρους του έθνους και του κράτους μου, θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για τις προσπάθειές σας στη ζώνη του σεισμού. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους ξένους φίλους μας που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας για βοήθεια», ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε ότι 11.320 διασώστες από 90 χώρες έφτασαν στην Τουρκία μετά τους σεισμούς και 60 χώρες και διεθνείς οργανισμοί έστειλαν περίπου 250.000 σκηνές για να στεγαστούν οι πληγέντες, τονίζοντας: «Γνωρίζουμε όλους τους πραγματικούς φίλους μας».

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να γιατρευτούν οι πληγές και τα ίχνη του σεισμού να σβήσουν εντελώς», κατέληξε









Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Αύξηση του αφορολόγητου για τις οικογένειες κατά €1.000 ανά παιδί (βίντεο)

Πατριαρχείο: Παύεται οριστικά από τα καθήκοντά του ο Μέγας Αρχιμανδρίτης

Αλβανία: «Ντελιβεράς» εκτέλεσε επιχειρηματία σε καφετέρια - ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρό βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης