Στον απόηχο της σημερινής επίθεσης σε ιδιωτικό σχολείο του Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί – με απολογισμό επτά νεκρούς (τρία παιδιά, τρεις ενήλικους και τη δράστιδα) – ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου από το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.
«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σταματήσουμε την ένοπλη βία», είπε ο αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Κομματιάζει τις κοινότητές μας, κομματιάζει την ίδια την ψυχή του έθνους μας». Αναφερόμενος ειδικότερα στις επιθέσεις σε σχολεία, τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τα σχολεία μας, ώστε να μην μετατραπούν σε φυλακές».
«Πόσα παιδιά ακόμη πρέπει να δολοφονηθούν προτού οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αναλάβουν δράση για να εγκριθεί ο νόμος περί απαγόρευσης των επιθετικών όπλων, να κλείσουν τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα ελέγχου του ιστορικού (των αγοραστών) ή να απαιτήσουν την ασφαλή αποθήκευση των όπλων;», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι συνεργάτες του προέδρου Μπάιντεν βρίσκονται σε επαφές με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σημερινή επίθεση στο σχολείο του Νάσβιλ.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένως απευθύνει εκκλήσεις για την απαγόρευση των επιθετικών όπλων και τον περιορισμό της οπλοκατοχής. Ωστόσο, κάθε προσπάθεια με σκοπό την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου προσκρούει στα πανίσχυρα λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής και σε Ρεπουμπλικάνους που τα στηρίζουν.
Σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει συνεχώς, η αξία των σπουδών δεν κρίνεται μόνο από το πτυχίο αλλά από τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τις προοπτικές που προσφέρουν.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.