ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής

Πόσα παιδιά ακόμη πρέπει να δολοφονηθούν προτού οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αναλάβουν δράση αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

24784626
Στον απόηχο της σημερινής επίθεσης σε ιδιωτικό σχολείο του Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί – με απολογισμό επτά νεκρούς (τρία παιδιά, τρεις ενήλικους και τη δράστιδα) – ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου από το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σταματήσουμε την ένοπλη βία», είπε ο αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Κομματιάζει τις κοινότητές μας, κομματιάζει την ίδια την ψυχή του έθνους μας». Αναφερόμενος ειδικότερα στις επιθέσεις σε σχολεία, τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τα σχολεία μας, ώστε να μην μετατραπούν σε φυλακές».

«Πόσα παιδιά ακόμη πρέπει να δολοφονηθούν προτού οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αναλάβουν δράση για να εγκριθεί ο νόμος περί απαγόρευσης των επιθετικών όπλων, να κλείσουν τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα ελέγχου του ιστορικού (των αγοραστών) ή να απαιτήσουν την ασφαλή αποθήκευση των όπλων;», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι συνεργάτες του προέδρου Μπάιντεν βρίσκονται σε επαφές με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σημερινή επίθεση στο σχολείο του Νάσβιλ.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένως απευθύνει εκκλήσεις για την απαγόρευση των επιθετικών όπλων και τον περιορισμό της οπλοκατοχής. Ωστόσο, κάθε προσπάθεια με σκοπό την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου προσκρούει στα πανίσχυρα λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής και σε Ρεπουμπλικάνους που τα στηρίζουν.


Ειδήσεις σήμερα:

Λαγονήσι - Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς έγινε το τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Έκθεση - φωτιά για την τραγωδία στα Τέμπη: Τα μοιραία λάθη και οι εγκληματικές παραλείψεις

Ηλιούπολη: Στη φυλακή μετά την απολογία του για τους βιασμούς ο προπονητής τάε κβον ντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης