Ο Μεντβέντεφ θέλει να δημιουργηθούν αποστρατιωτικοποιημένες ουδέτερες ζώνες μέσα στην Ουκρανία

Ο Μεντβέντεφ θέλει να δημιουργηθούν αποστρατιωτικοποιημένες ουδέτερες ζώνες μέσα στην Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και υπέρμαχος του Πούτιν σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια κατάληψης της Κριμαίας θα είναι λόγος ώστε η Μόσχα να χρησιμοποιήσει «απολύτως οποιοδήποτε όπλο»

medvedev_dmitri
Τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένων ουδέτερων ζωνών μέσα στην Ουκρανία ζητά ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, γύρω από τις περιοχές που έχει προσαρτήσει η Μόσχα. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεβ, τα ρωσικά στρατεύματα μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουν βαθύτερα στην Ουκρανία αν τέτοιες ζώνες δεν μπορέσουν να δημιουργηθούν.

«Πρέπει να επιτύχουμε όλους στους στόχους που έχουν τεθεί προκειμένου να προστατεύσουμε τα εδάφη μας, δηλαδή τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, που είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης η οποία αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο σύμμαχος του Πούτιν ανέφερε ότι πρέπει να «διώξουμε όλους τους ξένους που είναι εκεί με την ευρεία έννοια της λέξης, να δημιουργήσουμε μια ουδέτερη ζώνη η οποία δεν θα επιτρέψει τη χρήση όπλων οποιουδήποτε είδους που λειτουργούν σε μεσαίες και μικρές αποστάσεις, δηλ. 70-100 χιλιόμετρα, να την αποστρατιωτικοποιήσουμε».

Μιλά για κατάληψη του Κιέβου ή της Λβιβ

Η Ρωσία θα χρειαστεί να προχωρήσει πιο πέρα στην Ουκρανία αν δεν εγκαθιδρυθούν τέτοιες ζώνες, είπε, καταλαμβάνοντας την πρωτεύουσα Κίεβο ή ακόμη την πόλη Λβιβ της ανατολικής Ουκρανίας. Η Ουκρανία λέει πως δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί ρωσική κατοχή της γης της.

Η Ρωσία ελέγχει τώρα περίπου το 17%-18% της Ουκρανίας, περιλαμβανομένης μιας λωρίδας γης στα ανατολικά και κατά μήκος της ακτογραμμής της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας καθώς και της Κριμαίας την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί εδώ. Αν χρειάζεται να πας στο Κίεβο, τότε χρειάζεται να πας στο Κίεβο, αν χρειάζεται να πας στο Λβιβ, τότε χρειάζεται να πας στο Λβιβ προκειμένου να καταστρέψεις αυτή τη μόλυνση», είπε ο Μεντβέντεφ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Μεντβέντεφ είπε πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει να μπει σε απευθείας σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και πως ενδιαφέρεται για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης μέσω συνομιλιών.

Προειδοποίησε, ωστόσο, πως οποιαδήποτε προσπάθεια να καταληφθεί η χερσόνησος της Κριμαίας θα είναι λόγος ώστε η Ρωσία να χρησιμοποιήσει «απολύτως οποιοδήποτε όπλο».



Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Συγγελίδης: Ο οραματιστής πατριάρχης μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας


Μητσοτάκης για Ανδρουλάκη: Να πει αυτός τι εννοεί για τον «άγνωστο Χ πρωθυπουργό»


Σε χούλιγκαν παραπέμπει ο τρόπος δράσης των εμπρηστών του Cavaliere στη Νέα Σμύρνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης