Γαλλική Εθνοσυνέλευση: Yπουργός έκανε άσεμνες χειρονομίες στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων! (Βίντεο)

Γαλλική Εθνοσυνέλευση: Yπουργός έκανε άσεμνες χειρονομίες στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων! (Βίντεο)

Αφορμή ήταν οι αναφορές του Ολιβιέ Μαρλέ σε υποθέσεις διαφθοράς - Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε συγγνώμη

moreti-0
«Άναψαν τα αίματα» στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και η συζήτηση διακόπηκε όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορετί έκανε μια άσεμνη χειρονομία στον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της δεξιάς παράταξης, όταν εκείνος υπενθύμισε τις περιπέτειές του με τον νόμο.

Η Εθνοσυνέλευση συζητούσε ένα νομοσχέδιο που προβλέπει ότι οι δράστες βίαιων εγκλημάτων δεν θα έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για αιρετά αξιώματα. Ο πρόεδρος της ομάδας των Ρεπουμπλικανών, ο Ολιβιέ Μαρλέ, αναφέρθηκε σε πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται μέλη της προεδρικής πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Ερίκ Ντιπόν-Μορετί «απάντησε» κάνοντας δύο φορές άσεμνη χειρονομία. Στη συνέχεια ωστόσο ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι «δεν απευθυνόταν στον βουλευτή Μαρλέ» αλλά στην «προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας».

Δείτε το βίντεο από τη Le Parisien

Κλείσιμο


Ο Ντιπόν-Μορετί, ένας γνωστός νομικός, κατηγορείται από ενώσεις δικαστών και την οργάνωση κατά της διαφθοράς Anticor ότι χρησιμοποιεί το αξίωμα του υπουργού για να «κλείσει τους λογαριασμούς του» με δικαστές με τους οποίους είχε βρεθεί αντιμέτωπος όταν ασκούσε τη δικηγορία. Το Δικαστήριο της Δημοκρατίας (CJR), το οποίο είναι αρμόδιο να εξετάζει υποθέσεις υπουργών, διέταξε τον Οκτώβριο του 2022 την παραπομπή του σε δίκη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά με εν ενεργεία υπουργό Δικαιοσύνης. Οι συνήγοροί του έχουν προσφύγει κατά της απόφασης.

Η συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης διακόπηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και συνεχίστηκε αφού ο Ντιπόν-Μορετί ζήτησε συγγνώμη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων: Πώς έμαθε ο σταθμάρχης για την τραγωδία - Ήταν ο φόβος των συναδέλφων του


Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Έρχονται ανακοινώσεις Γεραπετρίτη για τα τρένα


Αντετοκούνμπο: Το ΝΒΑ ακύρωσε το triple double σβήνοντας το δέκατο ριμπάουντ με τους Γουίζαρντς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης