Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφδήλωσε σήμερα ότι «ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο», αναφερόμενος στη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σε ανάρτησή του στο Telegram αναφορικά με τη στήριξη του ΝΑΤΟ προς τον ουκρανικό στρατό, ο Μεντβέντεφ δήλωσε: «Πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν έχασαν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη τους».
Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η ανάμειξη της Δύσης στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο, και έχει χαρακτηρίσει τους Ουκρανούς «κατσαρίδες», με το Κίεβο να απαντά ότι αυτή η ρητορική είναι ανοιχτά γενοκτονική.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ρωσία δεν έχει «τρελαθεί» και ότι θεωρεί το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο ως καθαρά αμυντικό αποτρεπτικό μέσο.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.