Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιθεωρεί και πάλι στρατεύματα που μετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιθεωρεί και πάλι στρατεύματα που μετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη στο αρχηγείο της ομάδας στρατευμάτων Βοστόκ – Άγνωστο αν το αρχηγείο βρίσκεται στη Ρωσία ή την Ουκρανία

soigku
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιθεώρησε τα στρατεύματα που συμμετέχουν στην επίθεση στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε η Ρωσία στα τέλη του Φεβρουαρίου στη γειτονική της χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός στρατός.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη στο αρχηγείο της ομάδας στρατευμάτων Βοστόκ, όπου συνομίλησε με τους διοικητές αυτής καθώς και άλλων ομάδων και ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πεδίο και την πρόοδο σε ό,τι αφορά τις μάχες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του πού βρίσκεται το αρχηγείο, που μπορεί να είναι είτε στη Ρωσία είτε στην Ουκρανία.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται ο Σοϊγκού να έχει συνάντηση με Ρώσους διοικητές διά ζώσης και μέσω βιντεοσύνδεσης.



Κλείσιμο
Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν μέσω βιντεοσύνδεσης περιλαμβάνονται ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ, που πρόσφατα τοποθετήθηκε επικεφαλής της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το βίντεο, ο Σοϊγκού απένειμε επίσης παράσημα σε στρατιωτικούς.

«Εκτελείτε το καθήκον σας με αξιοπρέπεια, προστατεύετε τη χώρα μας, βοηθάτε αυτούς που έχουν ανάγκη και κάνετε τα πάντα για να φθάσουμε στην ημέρα που ονομάζεται ‘Ημέρα της Νίκης’», δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής αυτής.

Τον Δεκέμβριο, ο Σοϊγκού μετέβη δύο φορές στην περιοχή της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, κυρίως για να επιθεωρήσει τις θέσεις του στρατού στη γραμμή του μετώπου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

«Τον βοήθησα, του έσπρωξα την καρέκλα» - Ομολόγησε η 47χρονη το έγκλημα στο Μοσχάτο

Αναχωρούν από την Αθήνα οι βασιλικές οικογένειες – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Τα νεύρα του Χρήστου Μάστορα στη σκηνή: «Βλάκα, δεν ντρέπεσαι λίγο;» είπε σε πελάτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης