Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχούν σειρήνες αεροπορικών επιδρομών - Προς ακύρωση η «χριστουγεννιάτικη» εκεχειρία του Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχούν σειρήνες αεροπορικών επιδρομών - Προς ακύρωση η «χριστουγεννιάτικη» εκεχειρία του Πούτιν

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, ρωσικές οβίδες έπληξαν την πόλη Κραματόρσκ - «Ουκρανοί βομβαρδίζουν ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στις προσαρτηθείσες περιοχές», λέει η Ρωσία

ukraine-soldiersmain__1_
Μόλις λίγες ώρες πριν από την έναρξη της εκεχειρίας 36 ωρών που ανακοίνωσε ο Πούτιν, την πρώτη ύστερα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, Ουκρανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για συναγερμό αεροπορικής επιδρομής σε περιοχές της εμπόλεμης χώρας, σύμφωνα με τον Guardian.



Όπως δημοσιεύουν στο Twitter μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να αθέτησε τις δεσμεύσεις τους για την χριστουγεννιάτικη εκεχειρία που ανακοίνωσε, η οποία θα ξεκινούσε από σήμερα 6 Ιανουρίου έως αύριο, 7 Ιανουαρίου (η Ρωσία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου καθώς ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο).

«Προσοχή! Αυτή τη στιγμή η σειρήνα αεροπορικής επιδρομής ακούγεται σε όλη την Ουκρανία» έγραψε η Κίρα Ρούντικ στον λογαριασμό της μέλος του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας από το 2019.

Κλείσιμο


Ρωσικές οβίδες έπληξαν το πρωί της Παρασκευής την πόλη Κραματόρσκ στην ανατολική περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας.

Τα ρωσικά στρατεύματα «χτύπησαν την πόλη με ρουκέτες δύο φορές», έγραψε ο Τιμοσένκο σε ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα κτίριο κατοικιών είχε χτυπηθεί, αλλά δεν υπήρχαν θύματα, πρόσθεσε.

timosenko72


Ο δήμαρχος του Κραματόρσκ Ολεξάντρ Χοντσαρένκο προειδοποίησε ότι η πόλη "δέχεται πυρά" και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια. Περίπου 14 σπίτια υπέστησαν ζημιές μετά το χτύπημα ρουκετών σε κτίριο κατοικιών, είπε.




Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ήδη κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί την «εκεχειρία» ως πρόσχημα για να κερδίσει χρόνο, να σταματήσει την προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ντονμπάς και να ενισχύσει τις δυνάμεις κατοχής.

Η Ρωσία πρότεινε εκεχειρία από τις 12:00 της 6ης Ιανουαρίου ως τις 24:00 της 7ης Ιανουαρίου η οποία θα συμπέσει με τα Χριστούγεννα, όπως γιορτάζονται με το παλαιό ημερολόγιο.

«Θέλουν να εκμεταλλευθούν ως πρόφαση τα Χριστούγεννα, έστω και για λίγο, προκειμένου να σταματήσουν την προέλαση των ανδρών μας στο Ντονμπάς και να φέρουν εξοπλισμό, πυρομαχικά και επίστρατους», είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι στην καθιερωμένη βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

«Τι θα τους αποφέρει αυτό; Μόνο ακόμη μια αύξηση στις μέχρι σήμερα απώλειές τους», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι ο πόλεμος «θα τελειώσει μόνο όταν αποχωρήσουν οι στρατιώτες σας ή τους εκδιώξουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρίνιο: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια του Νικολόπουλου από το πενταπλό φονικό

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά - Δωρίζουν τα όργανά του

Τζιανλούκα Βιάλι: Πέθανε στα 58 του χρόνια ο Ιταλός θρύλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης