Πολλά μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αισθάνονται αμήχανα με το γεγονός ότι η Τουρκία καθυστερεί την επικύρωση της φινλανδοσουηδικής αίτησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.
«Όσον αφορά την Τουρκία, ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα η επόμενη τριμερής συνάντηση με την Τουρκία και τη Σουηδία. Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό το θέμα. Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκουν την κατάσταση λίγο δύσκολη και αμήχανη όσον αφορά την πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Χααβίστο.
Αναφερόμενος στα πυραυλικά πλήγματα στα εδάφη της Πολωνίας, ο Χααβίστο ανέφερε πως «είναι σημαντικό να μάθουμε αν αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα ή κάτι σκόπιμο. Θα το εξετάσουμε πρώτα και μετά θα λάβουμε διπλωματικά μέτρα».
«Οι πιο σημαντικές παρατηρήσεις από χθες είναι οι θάνατοι που αναφέρθηκαν στην Πολωνία. Αλλά οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι εξίσου τραγικές. Χθες, η Ρωσία πραγματοποίησε περισσότερα από 100 πυραυλικά πλήγματα στην Ουκρανία, με τα περισσότερα από αυτά να στοχεύουν σε ενεργειακές υποδομές. Είναι πολύ σοβαρό. Οι επιθέσεις με στόχο αμάχους είναι εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε ο Φινλανδός υπουργός.
Το University of Derby Greece - Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης φέρνει στη χώρα ένα νέο μοντέλο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.