Ουγκάντα: Η έξαρση Έμπολα παραμένει υπό έλεγχο, σύμφωνα με τα CDC Αφρικής

Ουγκάντα: Η έξαρση Έμπολα παραμένει υπό έλεγχο, σύμφωνα με τα CDC Αφρικής

Το στέλεχος του ιού που κυκλοφορεί στην Ουγκάντα είναι αυτό του Σουδάν, για το οποίο δεν υπάρχει δοκιμασμένο εμβόλιο, σε αντίθεση με το λεγόμενο στέλεχος του Ζαΐρ

embola
Η ανώτατη αρχή δημόσιας υγείας στην Αφρική ανακοίνωσε σήμερα ότι το ξέσπασμα Έμπολα στην Ουγκάντα «δεν έχει ξεφύγει» και ότι συνεχίζει να είναι υπό έλεγχο, παρά την αύξηση στα κρούσματα που έχουν εξαπλωθεί στην πρωτεύουσα Καμπάλα.

«Το ξέσπασμα του Έμπολα δεν έχει ξεφύγει (…) είναι ακόμα υπό έλεγχο», δήλωσε ο Άχμεντ Όγκγουελ Ούμα, υπηρεσιακός διευθυντής των Αφρικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC), σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Ούμα δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να γίνουν προβλέψεις για τη μελλοντική εξάπλωση της ασθένειας.

Το στέλεχος του ιού που κυκλοφορεί στην Ουγκάντα είναι αυτό του Σουδάν, για το οποίο δεν υπάρχει δοκιμασμένο εμβόλιο, σε αντίθεση με το λεγόμενο στέλεχος του Ζαΐρ, που είναι πιο συνηθισμένο και που καταγράφηκε κατά τις πρόσφατες εξάρσεις στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Έμπολα έχει αυξηθεί στα 109 και η έξαρση έχει κοστίσει τη ζωή σε 30 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Υγείας της Ουγκάντας Τζέιν Ρουθ Άτσενγκ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ένα επιπλέον κέντρο θεραπείας.+

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Με «καλοκαίρι» φεύγει ο Οκτώβριος - Οι θερμοκρασίες το τριήμερο της 28ης - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς

Κίνα: Ετοιμαζόταν ο Χου Τζιντάο να μιλήσει αρνητικά για τον Σι Τζινπίνγκ πριν τον απομακρύνουν;

Τσιτσιπάς: «Κανείς δεν μένει μαζί σου για πάντα» - H ανάρτηση μετά τις βρισιές στον πατέρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης