Ιράν: Έως και 23 παιδιά σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Ιράν: Έως και 23 παιδιά σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Συνολικά πάνω από 120 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο των διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί - Αδιευκρίνιστος αριθμός παιδιών συνελήφθη σε εφόδους σε σχολεία

iran_arrest1
Δραματικός είναι ο απολογισμός των διαδηλώσεων στο Ιράν, που ξέσπασαν στις 16 Σεπτεμβρίου, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έως και 23 παιδιά έχουν ήδη σκοτωθεί από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν από αληθινά πυρά, μεταλλικά σφαιρίδια από κοντινή απόσταση και θανατηφόρους ξυλοδαρμούς, ανακοίνωσε η υπηρεσία. Παράλληλα, ένας αδιευκρίνιστος αριθμός παιδιών συνελήφθη στη διάρκεια εφόδων σε σχολεία και κάποια εστάλησαν για ψυχολογική θεραπεία.


Πάνω από 120 διαδηλωτές

Περισσότεροι από 120 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από την καταστολή των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Iran Human Rights (IHR) με έδρα το Όσλο.

Κλείσιμο
Ο θάνατος της Αμινί αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα αυτού του κινήματος διαμαρτυρίας. Η νεαρή Ιρανή, κουρδικής καταγωγής, πέθανε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Όπως ανέφερε η IHR, 122 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την καταστολή των διαδηλώσεων που σημειώνονται σε πολλές πόλεις του Ιράν.



Ειδήσεις σήμερα:

Κάθε μέρα δύο παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά στην Ελλάδα


Ζελένσκι: Το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκε μέσα σε μια εβδομάδα


Απολύθηκαν 20 δικαστές - Καθυστερούσαν έως και τέσσερα χρόνια εκατοντάδες αποφάσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης