Η Αφρικανική Ένωση ζητεί εκεχειρία στο Τιγκράι: Οι αντάρτες δηλώνουν «έτοιμοι να την τηρήσουν»

Η Αφρικανική Ένωση ζητεί εκεχειρία στο Τιγκράι: Οι αντάρτες δηλώνουν «έτοιμοι να την τηρήσουν»

Καλούμε  τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει τον στρατό της Ερυθραίας να αποσυρθεί από το Τιγκράι,  δήλωσε το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο 

TPLF
Η Αφρικανική Ένωση κάλεσε την Κυριακή σε άμεση κατάπαυση του πυρός στο Τιγκράι, όπου η βία κλιμακώνεται, με τους αντάρτες της περιοχής αυτής στη βόρεια Αιθιοπία να δηλώνουν "έτοιμοι να τη σεβαστούν".

Η πόλη Σάιρ, στο βορειοδυτικό Τιγκράι, βομβαρδίστηκε επί μέρες κατά την κοινή επίθεση των δυνάμεων της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας εναντίον των ανταρτών του Τιγκράι, που προκάλεσε τον θάνατο αμάχων.

Μετά τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ότι ανησυχεί από την επιδείνωση της βίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μαχάματ ζήτησε "άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός" και την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

"Ο πρόεδρος καλεί τις πλευρές να επαναλάβουν την δέσμευσή τους στον διάλογο βάσει της συμφωνίας τους ώστε να συγκληθούν άμεσες διαπραγματεύσεις στη Νότια Αφρική", αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι αρχές της αιθιοπικής περιοχής Τιγκράι που ελέγχεται από τους αντάρτες δήλωσαν την Κυριακή ότι είναι "έτοιμες να σεβαστούν" την κατάπαυση του πυρός, μετά την έκκληση της Αφρικανικής Ένωσης.

"Είμαστε έτοιμοι να σεβαστούμε την άμεση παύση των εχθροπραξιών. Καλούμε επίσης τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει τον στρατό της Ερυθραίας να αποσυρθεί από το Τιγκράι, να λάβει μέτρα για άμεση παύση των εχθροπραξιών και να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της Αιθιοπίας να έρθει στο τραπέζι διαπραγματεύσεων", δήλωσε το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι (TPLF).

Κλείσιμο
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία στην Κρήτη: «Την έκρυβαν τα σκουπίδια, δεν φαινόταν» είπε συντετριμμένος ο σύζυγος της 49χρονης

Τζο Μπάιντεν: «Καμία σοβαρή σχέση μέχρι τα 30» - Viral το βίντεο με τις... συμβουλές του σε νεαρή κοπέλα

Πλεύρης: Περιμένουμε ένα κύμα κορωνοϊού που θα έρθει - Γιατί είμαστε σχετικά αισιόδοξοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης