Γκάφα ολκής από τον Ερντογάν: Ανήρτησε στο Twitter λάθος πίνακα για την μάχη της Τριπολιτσάς

Γκάφα ολκής από τον Ερντογάν: Ανήρτησε στο Twitter λάθος πίνακα για την μάχη της Τριπολιτσάς

O πίνακας που παρουσίασε ο Ερντογάν είναι ένα έργο του Georg Philipp Rugendas, ο οποίος απεβίωσε το 1742 και σε αυτή του τη δημιουργία είχε απεικονίσει τη μάχη του Πετροβαραντίν

erdogan43637
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή κατέβαλε ακόμα μία προσπάθεια προκειμένου να δυναμιτίσει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς ανήρτησε στο Twitter μία φωτογραφία με έναν πίνακα από την άλωση της Τριπολιτσάς κάνοντας λόγο για «σφαγή».

Ωστόσο ο πίνακας όχι μόνο δεν απεικονίζει τη... σφαγή αλλά είναι ένα έργο του George Philipp Rugendas, ο οποίος απεβίωσε το 1742 και σε αυτή του τη δημιουργία είχε απεικονίσει τη μάχη του Πετροβαραντίν. Σημειώνεται πως τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο Rabdan Academy και πρώην Αντιπρόεδρος του ΚΕΔΙΣΑ Σπύρος Πλεκούδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν στην ανάρτησή του έγραφε πως «δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι».
Η μάχη του Πετροβαραντίν

Η Μάχη του Πετροβαραντίν, γνωστή και ως Μάχη του Πιτερβαρντάιν , έλαβε χώρα στις 5 Αυγούστου 1716 κατά τη διάρκεια του Αυστροτουρκικού πολέμου, όταν ο Οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το ελεγχόμενο από τους Αψβούργους φρούριο Petrovaradin στα στρατιωτικά σύνορα της μοναρχίας των Αψβούργων (σήμερα Novi Sad , Vojvo , Σερβία ).

Κλείσιμο
Οι Οθωμανοί προσπάθησαν να καταλάβουν το Πετροβαραντίν, το λεγόμενο Γιβραλτάρ στον Δούναβη , αλλά γνώρισαν μια μεγάλη ήττα από στρατό το μισό του δικού τους, παρόμοια με την ήττα που είχαν βιώσει το 1697 στη Ζέντα. Ο Οθωμανός Μεγάλος Βεζίρης Νταμάντ Αλή Πασάς τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο Οθωμανικός στρατός έχασε 20.000 άνδρες και 250 όπλα από τον στρατό των Αψβούργων με επικεφαλής τον Στρατάρχη Ευγένιο της Σαβοΐας .

Οι Αυστριακοί εδραίωσαν αυτή τη νίκη βαδίζοντας στο Μπανάτ και κατακτώντας το Τέμεσβαρ , το τελευταίο εναπομείναν τουρκικό φρούριο στην Ουγγαρία, ακολουθούμενο από το Βελιγράδι.


Ειδήσεις σήμερα:  

Τζο Μπάιντεν: «Ήταν 12 ετών, ήμουν 30...» - Τι εννοούσε ο πρόεδρος; - Δείτε βίντεο

Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Καλό είναι οι Έλληνες να γνωρίζουν κολύμπι

Δέσποινα Μοιραράκη: Η σύλληψη στην Τεχεράνη και όσα έζησε - «Φαινόταν η φράντζα μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης