Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με το Αζερμπαϊτζάν, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν να διπλασιάσουν τις εισαγωγές φυσικού αερίου προς την ΕΕ.
Στόχος είναι ως το 2027 η ΕΕ να εισάγει 20 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο, ανέφερε το Reuters.
Το μνημόνιο είναι «ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν, βασικό εταίρο στην προσπάθειά μας να απομακρυνθούμε από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα», δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που επισκέφτηκε τη Δευτέρα το Μπακού.
Το Αζερμπαϊτζάν, όπως ανέφερε η Κομισιόν, έχει ήδη συμφωνήσει να αυξήσει τις ποσότητες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από 8,1 δισ. κ.μ το 2021 σε 12 δισ. φέτος.
Σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που επικαλέστηκε το Reuters στις 14 Ιουλίου, η Κομισιόν πρότεινε στις χώρες της ΕΕ μια συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν για την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου και την υποστήριξη της επέκτασης σχετικού αγωγού.
Τον ίδιο στόχο, την αγορά μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου από την Αίγυπτο, είχε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς που σναντήθηκε στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.