Βίντεο από αστυνομικούς να πυροβολούν δεκάδες φορές 25χρονο Αφροαμερικανό στο Οχάιο και να τον σκοτώνουν

Βίντεο από αστυνομικούς να πυροβολούν δεκάδες φορές 25χρονο Αφροαμερικανό στο Οχάιο και να τον σκοτώνουν

Εκατοντάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους - Προσοχή, σκληρές εικόνες

Collage_Maker-04-Jul-2022-12_15-AM
Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι οκτώ αστυνομικοί εμπλέκονταν στους πυροβολισμούς από τους οποίους σκοτώθηκε ένας άοπλος νεαρός Αφροαμερικανός, το πτώμα του οποίου έφερε 60 τραύματα από σφαίρες.

Ο Τζέιλαντ Γουόκερ, 25 ετών, καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς όταν επιχείρησε να διαφύγει από τροχονομικό έλεγχο, την περασμένη εβδομάδα.




Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αστυνομία του Άκρον, στο Οχάιο, έδειξε πολλά βίντεο, ένα εκ των οποίων λέει ότι δείχνει έναν πυροβολισμό προερχόμενο από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος.

Έπειτα από καταδίωξη αρκετών λεπτών, ο Γουόκερ πήδηξε έξω από το αυτοκίνητό του και έτρεξε να φύγει πεζός. Οι αστυνομικοί λένε ότι φαίνεται σαν να στρέφεται προς αυτούς που εκείνη τη στιγμή τον καταδίωκαν. Αργότερα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα όπλο.

Κλείσιμο
Ο δικηγόρος της οικογένειας Γουόκερ, ο Μπόμπι Ντιτσέλο, είπε στους δημοσιογράφους ότι «τον ανησυχεί πολύ» ο ισχυρισμός των αστυνομικών ότι ο Γουόκερ πυροβόλησε εναντίον τους από το αυτοκίνητό του. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον βίαιο θάνατο του 25χρονου. «Θέλουν να τον μετατρέψουν σε μασκοφόρο, οπλισμένο τέρας. Και σας ρωτώ, ενώ τρέχει να φύγει, ποιο είναι το λογικό; Να τον πυροβολήσεις και να τον σκοτώσεις; Όχι, αυτό δεν είναι λογικό».

Attorney for Jayland Walker's family speaks after police release bodycam footage of shooting death


Ο Ντιτσέλο κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά για τον θάνατο του Γουόκερ, τονίζοντας ότι η επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρξουν βίαια επεισόδια.

Το απόγευμα του Σαββάτου, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο του Άκρον κρατώντας σημαίες του κινήματος Black Lives Matter και φωνάζοντας «Δικαιοσύνη για τον Τζέιλαντ».

Δεν είναι σαφές πόσες σφαίρες χτύπησαν τον Γουόκερ, όμως τα βίντεο από τις κάμερες που έφεραν επάνω τους οι αστυνομικοί τους δείχνουν να τον πυροβολούν δεκάδες φορές. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Στίβεν Μάιλετ, ο ιατροδικαστής ακόμη προσπαθεί να καθορίσει πόσα από τα 60 τραύματα ήταν «εισόδου» των σφαιρών και πόσα «εξόδου». Σύμφωνα με τον Μάιλετ, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον Γουόκερ, αφού τον πυροβόλησαν, όμως ήταν ήδη νεκρός.

Οι οκτώ αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διοικητική άδεια μετ’ αποδοχών. Υποστηρίζουν ότι νόμιζαν πως θα τους πυροβολούσε όταν βγήκε από το αυτοκίνητό του και αντέδρασαν θεωρώντας τον πιθανή απειλή.

Akron police video of Jayland Walker



Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Απειλεί σπίτια η φωτιά στη Βάλμη της Ηλείας - Mήνυμα 112 και προληπτική εκκένωση στο χωριό

Ρωσία - Ζαχάροβα: Δοκιμάζει φράουλες υπό τους ήχους του «Kalinka» και βάζει «φωτιά» στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης