Με φράσεις όπως «φέρε ένα καλό», «τα κλασικά» και «βάλε κανένα δωράκι», χωρίς άμεσες αναφορές σε ναρκωτικές ουσίες, φέρονται να συνεννοούνταν τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί στην Αττική.
Στην υπόθεση συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, ένας 41χρονος από το Χαϊδάρι, που περιγράφεται ως αρχηγικό μέλος της ομάδας, και ένας επαγγελματίας ψυχολόγος στην περιοχή του Πειραιά, ο οποίος στη μεταξύ τους επικοινωνία φέρεται να είχε το προσωνύμιο «Γιατρός».
Οι ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν ενταχθεί στο προανακριτικό υλικό δίνουν μια εικόνα του τρόπου με τον οποίο, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, κανονίζονταν οι συναντήσεις και οι παραδόσεις. Οι συνομιλητές χρησιμοποιούσαν καθημερινές εκφράσεις, ζητούσαν «ένα καλό» και καθόριζαν πού και πότε θα συναντηθούν.
Σε μία χαρακτηριστική συνομιλία, ο ένας από τους συνομιλητές ζητά: «Φέρε ένα καλό για μας τώρα, ρε. Ένα καλό! Καλό, καλό, όμως! Έλα!».
«Έλα από δω τώρα, ξέρεις, τα κλασικά»
Σε άλλη καταγεγραμμένη επικοινωνία γίνεται αναφορά σε μια συμφωνία που, όπως προκύπτει από τον διάλογο, οι δύο πλευρές θεωρούσαν ότι έπρεπε να τηρηθεί. «Επειδή, ας πούμε, η συμφωνία που κάναμε, πρέπει να την τηρήσεις κατά γράμμα», ακούγεται να λέει ο ένας συνομιλητής.
Λίγο αργότερα η συζήτηση γίνεται ακόμη πιο χαρακτηριστική: «Έλα από δω τώρα. Ξέρεις, τα κλασικά. Ένα πολύ καλό, καλό, καλό, καλό και βάλε κανένα… λίγο δωράκι… έτσι για… για το deal που κάναμε, ξέρεις».
Η απάντηση είναι ότι η συμφωνία δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί και ότι, όταν αυτό συνέβαινε, «θα κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε». Ο πρώτος συνομιλητής επιμένει: «Δεν κάναμε μαζί deal για το καλοκαίρι; Εγώ από πού θα παίρνω; Από αλλού;».
«Φτιάξε ένα καλό, γιατί το χθεσινό ήταν λίγο πικρό»
Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία καταγράφεται ακόμη και σχόλιο για την ποιότητα αυτού που είχε παραδοθεί την προηγούμενη ημέρα.
Ο ένας συνομιλητής, ο οποίος εμφανίζεται να είναι
η λαϊκή τραγουδίστρια η οποία και αναφέρεται στη δικογραφία ενημερώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει και επιβεβαιώνει το σημείο όπου θα συναντηθούν: «Έχω ξεκινήσει… θα έρθω στο φαρμακείο, μου είπες, έτσι;». Αφού παίρνει καταφατική απάντηση, προσθέτει: «Φτιάξε ένα καλό, γιατί το χθεσινό ήταν λίγο πικρό, ρε φίλε».
Όταν ο άλλος τού απαντά «τι πικρό;», εκείνος εξηγεί: «Δεν ξέρω, μου ήταν πολύ πικρό, ρε αδερφέ. Δεν ήταν σαν τα άλλα αυτά που έφερνες, τα προηγούμενα». Η απάντηση που λαμβάνει είναι ότι «το ίδιο είναι», με τον συνομιλητή να κλείνει λέγοντας: «Φτιάξε ένα καλό τώρα. Έρχομαι, άντε».
Τα τηλεφωνήματα όταν η παράδοση καθυστερούσε
Άλλη συνομιλία δείχνει, σύμφωνα με τη δικογραφία, την ενόχληση ενός προσώπου επειδή δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει εγκαίρως με τον άνθρωπο από τον οποίο περίμενε την παράδοση.
«Συγγνώμη, δεν είδες ότι σε έπαιρνα τηλέφωνο;», ρωτά. Όταν ακούει ότι ο άλλος μόλις είχε ξυπνήσει, απαντά: «Τώρα ξύπνησες; Και μ' αφήνεις, έχω φύγει πάω για δουλειά χωρίς… και μ' άφησες έτσι. Τι να πω;».
Η φράση μένει ημιτελής, χωρίς να κατονομάζεται το αντικείμενο που, κατά τη δικογραφία, περίμενε να παραλάβει.