Πόλεμος στην Ουνρανία: Τετραμερής την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη για το «ξεμπλοκάρισμα» των σιτηρών

Πόλεμος στην Ουνρανία: Τετραμερής την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη για το «ξεμπλοκάρισμα» των σιτηρών

Ρεπορτάζ του CNN  Turk αναφέρει πως αντιπροσωπείες από Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία και ΟΗΕ θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη για να συμφωνήσουν στη μεταφορά των μπλοκαρισμένων σιτηρών - Ποιο είναι το σχέδιο, σύμφωνα με το τουρκικό μέσο

oukrania_sitira_trofi_art
Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες στο ζήτημα της μεταφοράς των μπλοκαρισμένων σιτηρών από την Ουκρανία, στο οποίο έχει αναλάβει ρόλο μεσοαβητή η Τουρκία.

Σύμφωνα με το CNN Turk, αντιπροσωπείες της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Εθνών θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Κωνσταντινούπολη, ωστόσό νωρίτερα, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα «αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας θα μεταβεί στη Ρωσία για να συζητήσει τις λεπτομέρειες» και να προετοιμάσει το έδαφος για την τελική συμφωνία.

Πηγές από την Άγκυρα, ανέφεραν πως η τουρκική αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στη Μόσχα, θα αξιολογήσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφαλή μεταφορά των σιτηρών.

Αφού η εν λόγω αντιπροσωπεία ολοκληρώσει τις επαφές της, θα πραγματοποιηθεί τετραμερής συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα. «Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία» αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN Turk, προσθέτοντας πως παρόντες σε αυτή τη συνάντηση θα είναι και οι Ερντογάν - Γκουτέρες.

Το ρεπορτάζ του CNN Turk επισημαίνει πως αφού επιτευχθεί η συμφωνία, τα πλοία με τα φορτία θα αρχίσουν να κινούνται εντός ενός μήνα. 

Ίδιες πηγές τονίζουν ότι τρεις θαλάσσιοι διάδρομοι θα δημιουργηθούν σε τέσσερα ξεχωριστά λιμάνια στην ουκρανική πόλη της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας και ότι από εκεί θα μεταφέρονται τόσο ουκρανικά όσο και ρωσικά τρόφιμα.

Το κέντρο της επιχείρησης θα είναι η Κωνσταντινούπολη, ενώ εκτιμάται πως περίπου 35-40 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών αναμένεται να διοχετευθούν στην παγκόσμια αγορά, περνώντας από τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια τους επόμενους 6-8 μήνες.


Ειδήσεις σήμερα:

Δεκαήμερος καύσωνας με 40άρια και στην Αττική, τι προβλέπουν Καλλιάνος - Λαγουβάρδος

Στη γειτονιά γνώριζαν ότι η μάνα κρατούσε κλεισμένη την κόρη για 42 χρόνια! Τι ψάχνουν τώρα στη Λάρισα για την υπόθεση που θυμίζει «Κυνόδοντα»

«Βλέπουν» συνωμοσίες στην Τουρκία πίσω από την ανάρτηση του Μασκ για την Κωνσταντινούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης