Το Βατικανό ζήτησε σήμερα επίσημα να κηρυχθεί εκεχειρία στην Ουκρανία για τις ημέρες του Ορθόδοξου Πάσχα.Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε απευθύνει έκκληση υπέρ της εκεχειρίας ήδη πριν από το Πάσχα των Καθολικών, το οποίο γιορτάσθηκε την περασμένη Κυριακή.
Σε επίσημη ανακοίνωση της Αγίας Έδρας υπογραμμίζεται σήμερα ότι το Βατικανό και ο ποντίφικας ενώνουν τις φωνές τους -υπέρ της εκεχειρίας- με εκείνες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και του επικεφαλής των Ελληνοκαθολικών της Ουκρανίας Σβιάτοσλαβ Σεβτσούκ. O στόχος είναι «να επιτευχθεί εκεχειρία με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, στις 24 Απριλίου».
«Με την επίγνωση ότι για τον Θεό τίποτα δεν είναι αδύνατο, ζητούν από τον Κύριο ο πληθυσμός, ο οποίος είναι παγιδευμένος σε εμπόλεμες περιοχές, να μπορέσει να απομακρυνθεί το γρηγορότερο δυνατό και να αποκατασταθεί η ειρήνη. Ζητούν, δε, από όσους ηγούνται των διαφόρων εθνών, να εισακούσουν την φωνή του κόσμου, που ζητά ειρήνη», υπογραμμίζει η Αγία Έδρα.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή