Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης μετά και τους πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης μετά και τους πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη

Επιστροφή στην κανονικότητα για το μεγάλο αθλητικό  γεγονός, έπειτα από την πανδημία - Πρωταρχικό μέλημα για τις τοπικές αρχές η ασφάλεια

boston-marathon
Οι αρχές στη Βοστώνη θα αυξήσουν τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τους σταθμούς του μετρό ενόψει του Μαραθωνίου την ερχόμενη Δευτέρα, μετά το περιστατικό πυροβολισμών στο μετρό της Νέας Υόρκης την Τρίτη.

Τόνισαν παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τον αγώνα και εξέφρασαν την πεποίθησή τους για τη διεξαγωγή του.

«Δεν υπάρχει καμία γνωστή αξιόπιστη απειλή για τον Μαραθώνιο. Όπως όλοι οι άλλοι, παρακολουθούμε την κατάσταση στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστώνης, Γκρέγκορι Λονγκ, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το τμήμα του βρίσκεται σε πλήρη επαφή με τους ομολόγους τους στη Νέα Υόρκη και το FBI.

«Βραχυπρόθεσμα, μπορείτε να περιμένετε να δείτε αυξημένη αστυνομική παρουσία γύρω από τους σταθμούς MBTA [ενν. των μέσων μαζικής μεταφοράς] τις επόμενες δύο ημέρες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά τη Δευτέρα, ανάλογα με το είδος των πληροφοριών που έχουμε, θα προσαρμόσουμε τα πλάνα μας για τον μαραθώνιο», πρόσθεσε ο Λονγκ.

Η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τις τοπικές αρχές με τα αυξημένα μέτρα που ελήφθησαν μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Το αστυνομικό τμήμα της Βοστώνης θα έχει ένστολους και μυστικούς αστυνομικούς κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου τη Δευτέρα και θα στήσει κάμερες και σημεία ελέγχου κατά μήκος του τμήματος του αγώνα για να παρακολουθεί το πλήθος.

Κλείσιμο
Η πόλη περιμένει ιδιαίτερα μεγάλα πλήθη την ημέρα εκείνη, επειδή ο Μαραθώνιος επιστρέφει στην παραδοσιακή ημερομηνία αγώνων του Απριλίου για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια έπειτα από τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία. Οι Boston Red Sox, η ομάδα του μπέιζμπολ θα παίξουν επίσης στην έδρα τους εκείνη την ημέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Εκατοντάδες βιασμούς παιδιών, ακόμη κι ενός βρέφους» από τους Ρώσους καταγγέλλει ο Ζελένσκι

Μετά το «έγγαμος και χήρος», ο Αναγνωστόπουλος λέει τώρα «χάσαμε την Καρολάιν» - «Εξετάζει» ο ίδιος τους μάρτυρες!

«Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας» λέει ο ιατροδικαστής Λέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης