Αλβανία: «Προέχει η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος», σχολίασε ο Μπερίσα για την παραίτηση Μπάσα

Αλβανία: «Προέχει η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος», σχολίασε ο Μπερίσα για την παραίτηση Μπάσα

Η βαθιά εσωκομματική κρίση που βιώνει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης οδήγησε σε παραίτηση τον επικεφαλής Λουζλίμ Μπάσα - Η πρώτη αντίδραση του εσωκομματικού του πολέμιου Σαλί Μπερίσα

berisha-basha
Νέα δεδομένα στο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, δημιουργεί η παραίτηση του προέδρου Λουλζίμ Μπάσα μετά την τελευταία ήττα στις πρόσφατες τοπικές ενδιάμεσες εκλογές. Μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε συνεργάτες του -ζωντανά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες- ο Μπάσα ανακοίνωσε πως αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του, προκειμένου να διατηρηθεί ενωμένο το Δημοκρατικό Κόμμα, που βιώνει τους τελευταίους μήνες μια βαθιά κρίση.

«Δυστυχώς η προσπάθειά μου να κρατήσω το Δημοκρατικό Κόμμα ενιαίο δεν ευοδώθηκε. Εγώ και πολλοί Δημοκρατικοί αντιμετωπίσαμε μια εκστρατεία απρόκλητων και αναληθών επιθέσεων που δημιούργησαν διχαστικό πνεύμα, και ως αποτέλεσμα σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα βιώνει μια βαθιά κρίση» δήλωσε.

Νωρίτερα την παραίτηση Μπάσα ζήτησε μεγάλος αριθμός βουλευτών, μετά την ήττα του Δημοκρατικού Κόμματος στις τοπικές ενδιάμεσες εκλογές, όπου επικράτησαν οι υποψήφιοι του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Ο πρώην πρόεδρος -και ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος- Σαλί Μπερίσα, που αποπέμφθηκε από το κόμμα με υπόδειξη των… ΗΠΑ λόγω διαφθοράς και κήρυξε «ανένδοτο» στον πολιτικό του διάδοχο Μπάσα, δήλωσε πως προτεραιότητά του αποτελεί η ενοποίηση του κόμματος.

«Η επιστροφή της ελεύθερης ψήφου κάθε Δημοκρατικού και η αναγνώριση της συνεισφοράς όλων είναι ο μόνος τρόπος για να φέρουμε την ενότητα και μετά τη νίκη για το Δημοκρατικό Κόμμα» σχολίασε ο Μπερίσα στα κοινωνικά δίκτυα, καλώντας τα μέλη του κόμματος να εργαστούν από κοινού για ένα ενωμένο, ισχυρό και ανοιχτό Δημοκρατικό Κόμμα
Σύμφωνα με το καταστατικό του Δημοκρατικού Κόμματος, ο επικεφαλής εκλέγεται με την αρχή «ένα μέλος, μία ψήφος» και η απόφαση για την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών θα πρέπει να ληφθεί από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 46 του καταστατικού, ο γενικός γραμματέας του κόμματος πρέπει να συγκαλέσει συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει ποιος από τους αντιπροέδρους θα ηγηθεί του κόμματος μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού.

Ειδήσεις σήμερα:

Αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες από τη συντριβή του Boeing με 132 επιβαίνοντες

Δριμύ ψύχος και την Τρίτη, χιόνια στα βόρεια της Αττικής

Ξεκαθαρίζουν και πληρώνονται οι τελευταίες αποζημιώσεις ενοικίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης