Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων εγκρίνει τη νέα ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του δέρματος

Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων εγκρίνει τη νέα ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του δέρματος

Ο FDA ενέκρινε το relatlimab από μια κατηγορία που είναι γνωστή ως αναστολείς LAG-3 - συντομογραφία για το γονίδιο ενεργοποίησης λεμφοκυττάρων 3 - για χρήση σε συνδυασμό με την ανοσοθεραπεία του Bristol Opdivo ως αρχική θεραπεία για προχωρημένο μελάνωμα

fda
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν το πρώτο φάρμακο σε μια νέα κατηγορία ανοσοθεραπειών για τον καρκίνο ως αρχική θεραπεία για το προχωρημένο μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, ανακοίνωσε την Παρασκευή η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb Co (BMY.N).

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε το relatlimab από μια κατηγορία που είναι γνωστή ως αναστολείς LAG-3 - συντομογραφία για το γονίδιο ενεργοποίησης λεμφοκυττάρων 3 - για χρήση σε συνδυασμό με την ανοσοθεραπεία του Bristol Opdivo ως αρχική θεραπεία για προχωρημένο μελάνωμα.

Το Relatlimab, το οποίο θα πωλείται με την επωνυμία Opdualag, υπερδιπλασίασε τον χρόνο που χρειάστηκε για να επιδεινωθεί το προχωρημένο μελάνωμα σε σύγκριση με το Opdivo μόνο σε κλινικές δοκιμές, ένα μέτρο γνωστό ως επιβίωση χωρίς εξέλιξη.

Το φάρμακο είναι η τρίτη εγκεκριμένη ανοσοθεραπεία καρκίνου του Bristol Myers - φάρμακα που στρατολογούν την άμυνα του οργανισμού στη μάχη κατά των όγκων.

Η εταιρεία αναμένει να χρεώσει 27.389 δολάρια για τον συνδυασμό, ενώ αναμένει ότι η συνδυαστική θεραπεία θα αποφέρει πωλήσεις άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως μέχρι το 2029.

Το Bristol Myers δοκιμάζει τον συνδυασμό Opdivo και relatlimab σε άλλους τύπους όγκων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και των νεφρών.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: H ενεργειακή κρίση απαιτεί μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση

Γιώργος Κυπαρίσσης: Αυτοί είναι οι τρεις απαγωγείς του

«Η Νταϊάνα πέθανε πεπεισμένη ότι την πρόδωσα» - Ο πιστός βοηθός της πρίγκιπισσας ξεσκεπάζει την πλεκτάνη του BBC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης