Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντείνεται το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Μπάιντεν-Πούτιν, δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντείνεται το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Μπάιντεν-Πούτιν, δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση

Η Ουάσινγκτον επιθυμεί αποκλιμάκωση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, πριν από μια ενδεχόμενη συνάντηση των ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας - Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει αίτημα από Ζελένσκι για συνάντηση με τον Πούτιν - Η Ουκρανία έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη απευθείας συνομιλίες

biden-putin
Έχουν παγώσει οι συζητήσεις αναφορικά με την πιθανότητα συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του,  Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό Tass.

Eκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε στις 22 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ότι μια σύνοδος κορυφής «ασφαλώς δεν ήταν στα σχέδια» της Ουάσινγκτον και ότι θα έπρεπε πρώτα να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας, το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει κανένα αίτημα από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν.

Η Μόσχα διεμήνυε ότι ο Πούτιν δεν θα αρνιόταν μια συνάντηση με τον Ζελένσκι για να συζητηθεί  πώς θα μπορούσαν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη απευθείας συνομιλίες και ο Ζελένσκι είπε την Κυριακή ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές προσπαθούν να οργανώσουν μια τέτοια συνάντηση.

Η κρίση φέρνει τον Μπάιντεν στην Ευρώπη

Ενώ κορυφώνεται ο διπλωματικός πυρετός συνομιλιών για την αποκλιμάκωση της πολεμικής κρίσης στην Ουκρανία,  ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ταξιδέψει στην Ευρώπη το αμέσως επόμενο διάστημα. Όσο προχωρούν οι μέρες και οι συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Δύσης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πυκνώνουν, χωρίς όμως να έχει βρεθεί ακόμη μια κοινή γραμμή ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρησει σε πιο δραστικά μέτρα. 

Όπως διαμηνύουν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, γίνονται συζητήσεις ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος να ταξιδέψει στην Ευρώπη ενώ ακόμη μαίνεται η σύρραξη. 

Το ταξίδι του Μπάιντεν θα γίνει σε συνέχεια των επισκέψεων κορυφαίων αξιματούχων της κυβέρνησής του, όπως της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Ευρώπη. 

Ακόμη, πάντως, δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι, ούτε έχει υπάρξει δημοσίευση κάποιας ημερομηνίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ προκαλεί σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αγανακτισμένη» με τα ΜΜΕ δηλώνει η οικογένεια με ανακοίνωσή της

Εμανουέλ Μακρόν: Το «ανθρώπινο» πρόσωπο του Γάλλου προέδρου - Aξύριστος, ανήσυχος, με μαύρους κύκλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης