Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφυροκόπημα των Ρώσων στο Κίεβο από το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφυροκόπημα των Ρώσων στο Κίεβο από το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - Μέσα στον αστικό ιστό χτυπούν πλέον τα ρωσικά στρατεύματα - Πλήγματα σε πολυκατοικίες σε Κουρενίβκα και Ομπολόν άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς - Ακόμα και σήμερα μπορεί να αποκτήσουμε τον πλήρη έλεγχο μεγάλων πόλεων, λέει το Κρεμλίνο

kyiv-arthro
Μπορεί οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να συνεχίζονται μέσα σε ένα «δύσκολο πλαίσιο», όπως παραδέχονται αμφότερες οι πλευρές, για την επίτευξη εκεχειρίας, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τα ρωσικά στρατεύματα να «σφίγγουν» ακόμα περισσότερο γύρω από το Κίεβο και να βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Αργά το πρωί της Δευτέρας, πύραυλος χτύπησε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Κουρενίβκα, ένα προάστιο του Κιέβου, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό και έξι τραυματίες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. 

Δείτε τη στιγμή που ο πύραυλος χτυπά το κτίριο




Κλείσιμο
Τα ξημερώματα, πυρά έπληξαν μια πολυκατοικία εννέα ορόφων στην είσοδο του Κιέβου, αφήνοντας πίσω δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες.

«Μέσα στη πολυκατοικία υπήρχαν 60 άτομα και το σπίτι μου βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων. Είμαι σοκαρισμένος, δεν ξέρω τι να πω» ανέφερε ο Έλληνας επιχειρηματίας, Τάσος Τσιάμης που έτρεξε να απαθανατίσει το μέγεθος της καταστροφής με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου. «Το χτύπημα έγινε στις 5 το πρωί από πυρά πυροβολικού» συνεχίζει ο Τάσος Τσιάμης, καθώς μετακινεί την κάμερα για να δείξει το μέγεθος της καταστροφής.

Bομβαρδισμός πολυκατοικίας στο Κίεβο



Bομβαρδισμός πολυκατοικίας στο Κίεβο 2


Η πολυκατοικία βρίσκεται στη περιοχή Ομπολόν στη βόρεια είσοδο του Κιέβου. Από το πρωί επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε επίσης το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov, στη συνοικία Σβιατοχίν, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, προσθέτει ο δήμος της πόλης, χωρίς να διευκρινίζει αν επλήγη το εργοστάσιο.

Κρεμλίνο: Ακόμα και σήμερα μπορεί να αποκτήσουμε τον πλήρη έλεγχο μεγάλων πόλεων

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων και προειδοποίησε τη Δύση ότι διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ για να ικανοποιήσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία χωρίς να έχει ανάγκη για βοήθεια από την Κίνα.

"Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια για τον άμαχο πληθυσμό, δεν αποκλείει την πιθανότητα να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του μεγάλα αστικά κέντρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος είπε ότι κάποιες από τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας είναι ήδη περικυκλωμένες από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ενενήντα παιδιά έχουν σκοτωθεί, λένε οι Ουκρανοί

Στο μεταξύ, ενενήντα παιδιά έχουν σκοτωθεί και περισσότερα από 100 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου που η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική της χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ουκρανού γενικού εισαγγελέα.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων καταγράφηκε στις περιοχές του Κιέβου, του Χάρκοβο, του Ντονέτσκ, του Τσερνίχιφ, του Σούμι, της Χερσώνας, του Μικολάγιφ και του Ζιτόμιρ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει άμεσα τις πληροφορίες.

Η Ρωσία διαψεύδει ότι στοχοποιεί αμάχους σε αυτό που χαρακτηρίζει «ειδική επιχείρηση» με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάρτηση στο Instagram

15 πυρηνικοί εφιάλτες πάνω από την Ευρώπη

Τεράστιες ουρές από τους Ρώσους για το «τελευταίο» burger - Ξεσπούν χορεύοντας οι υπάλληλοι των Mc Donalds
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης