Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι 17 στρατηγοί και πολέμαρχοι που έχασε ο Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι 17 στρατηγοί και πολέμαρχοι που έχασε ο Πούτιν

Τελευταίο θύμα  ένας από τους κορυφαίους διοικητές αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Σουχάρεφ - Μέσα στην εβδομάδα η Μόσχα παραδέχθηκε για πρώτη φορά  απώλεια κατασκόπου της GRU - Πρόκειται για τον Αλεξέι Γκλούχσακ που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στη Μαριούπολη

stratigoi-putin-arthro
Την ώρα που βρισκόμαστε στην 23η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αυξάνονται οι απώλειες που έχουν τα υψηλά στρατιωτικά κλιμάκια της Μόσχας. Και αυτό διότι  ένας από τους κορυφαίους διοικητές αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Σουχάρεφ αποτελεί το ύστατο πλήγμα στην πολεμική προσπάθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάληψη της Ουκρανίας.

Ο θάνατος του συνταγματάρχη του 331ου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών από την Κοστρόμα, επιβεβαιώθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση της Μόσχας. «Ο διοικητής του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών της Κοστρόμα, συνταγματάρχης Σεργκέι Σουχάρεφ χάθηκε στις ''στρατιωτικές ασκήσεις", αλλά επέστρεψε στην πατρίδα του με τον σωστό τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο αναπληρωτής του, ταγματάρχης Σεργκέι Κρίλοφ σκοτώθηκε μαζί του, ανέφερε η έκθεση. Ο ίδιος ήταν ανάμεσα στους αρκετούς νεκρούς από το «ένδοξο» σύνταγμα της Κοστρόμα, που θεωρείται από τις πιο επίλεκτες πολεμικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο του ανώτερου λοχία Σεργκέι Λεμπέντεφ, του λοχία Αλεξάντερ Λιμόνοφ και του δεκανέα Γιούρι Ντεγκτιάροφ.

Στο μεταξύ χθες Πέμπτη οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο του υποστράτηγου  Όλεγκ Μιτιάεφ ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ουκρανική επίθεση μαζί με επτά μέλη μιας επίλεκτης ομάδας υπό την άμεση διοίκηση του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο 47χρονος, διοικητής της 150ης μηχανοκίνητης μεραρχίας τυφεκιοφόρων του στρατού της Ρωσίας, έχασε τη ζωή του πολεμώντας γύρω από την πολιορκημένη Μαριούπολη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, καθώς αξιωματούχοι έδωσαν στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με αυτό που υποστήριξαν ότι ήταν το πτώμα του στο πεδίο της μάχης.

Να σημειωθεί ότι στις 14 Μαρτίου έγινε γνωστός ο θάνατος του 31χρονου στελέχου της GRU Αλεξέι Γκλούχσκακ. Ο λοχαγός πέθανε στις 8 Μαρτίου σε μία από τις μάχες με τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη. Την ίδια μέρα είχε μιλήσει με την οικογένειά του στη Ρωσία και συγκεκριμένα με τη σύζυγο και τη μητέρα του.

Κλείσιμο
GRU_funeral

Ο 31χρονος ήθελε να τους ευχηθεί για τη μέρα της γυναίκας και το ίδιο βράδυ ενημερώθηκαν για τον θάνατό του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος λοχαγός πρόκειται να παρασημοφορηθεί μετά θάνατον.

Αναλυτικά οι 17 Ρώσοι υψηλόβαθμοι Ρώσοι στρατιωτικοί που έπεσαν στο μέτωπο του πολέμου

Συνταγματάρχης Σεργκέι Σουκάρεφ

soukarev

Ταγματάρχης Σεργκέι Κρίλοφ

Ανώτερος λοχίας Σεργκέι Λεμπέντεφ

Δεκανέας Γιούρι Ντεγκτιάροφ

Υποστράτηγος Όλεγκ Μιτιάεφ

mitiaev
Αρχιστράτηγος Αντρέι Κολέσνικοφ, διοικητής της 29ης Ρωσικής Στρατιάς

kolesnikov
Υποστράτηγος Βιτάλι Γκερασίμοφ, πρώτος υποδιοικητής  της 41ης Ρωσικής Στρατιάς

gerasimov

Στρατηγός Αντρέι Σουχοβέτσκι, διοικητής αερομεταφερόμενης μεραρχίας

soukhovetsky
Συνταγματάρχης Αντρέι Ζαχάρωφ: Σκοτώθηκε σε ενέδρα που είχαν στήσει οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στο Κίεβο

FNfBXPRXEAc3dlz
Αντισυνταγματάρχης Ντμίτρι Σαφρόνοφ: Ο αρχηγός της ταξιαρχίας πεζοναυτών σκοτώθηκε όταν οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το Τσερνίχιβ

safronov

Αντισυνταγματάρχης Ντένις Γκλέμποφ, υποδιοικητής της 11ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων

glebov

Συνταγματάρχης Κονσταντίν Ζιζέφσκι, διοικητής του 247ου Συντάγματος Αερομεταφερόμενης Εφόδου Φρουρών

ζιζεφσκι

Στρατηγός Μαγομέντ Τουσάεφ: Ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας σκοτώθηκε σε ενέδρα κοντά στο Hostomel

Magomed_Tushaev

Βλαντιμίρ Ζόνγκα: Ρώσος πολέμαρχος που ηγήθηκε του νεοναζιστικού τάγματος «Σπάρτα».  Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στην πόλη Βολνοβάκα της ανατολικής Ουκρανίας το Σάββατο.  Ο ηγέτης του αποσχισμένου ουκρανικού εδάφους του Ντόνετσκ, επιβεβαίωσε τον θάνατο του στο Telegram.

zonga

«Σήμερα, ο διοικητής του χωριστού τάγματος αναγνώρισης «Σπάρτα», συνταγματάρχης των φρουρών Βλαντιμίρ Ζόγκα, πέθανε σαν ήρωας στη Βολνοβάχα», έγραψε.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun «ο  Ζόγκα εντάχθηκε στις δυνάμεις των αυτονομιστών το 2014, την ίδια χρονιά που δημιουργήθηκε το Τάγμα «Σπάρτη», μια νεοναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση που έχει την υποστήριξη της Μόσχας. Η οργάνωση κρύβεται πίσω ένα κύμα φονικών επιθέσεων ενάντια σε ουκρανικά στρατεύματα και διεξάγει πόλεμο στην περιοχή του Ντονμπάς από τότε που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες, πριν από οκτώ χρόνια».

Γκεόργκι Ντουντόροφ, αναπληρωτής διοικητής της μονάδας αναγνώρισης της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών

dudorov

Aλεξέι Αλέτσκοφ, απόφοιτος σχολής επιλέκτων αλεξιπτωτιστών
aleshko
Λοχαγός της GRU Αλεξάντερ Γκλουχσακ:
gluschak_funeral
Σύμφωνα με την Daily Mail η GRU βρισκόταν πίσω από τη δηλητηρίαση με Novichok του πρώην κατασκόπου της Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι. Πάντως μέχρι στιγμής το Κρεμλίνο δεν έχει προχωρήσει σε συνολική ενημέρωση των στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στις πολεμικές συγκρούσεις, ενώ έχει μιλήσει μόνο για μερικούς νεκρούς στους οποίους περιλαμβάνονται αρκετοί στρατηγοί.

Πάντως στα μέσα ενημέρωσης προβάλλονται πολλές κηδείες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου. Σημειώνεται πως πολλοί από τους νεκρούς για να μεταφερθούν στην πατρίδα τους χρειάζεται να περάσουν δύο ή περισσότερες εβδομάδες. Και αυτό διότι πολλοί εξ αυτών διέμεναν στη ρωσική Άπω Ανατολή.  Στο μεταξύ τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 24χρονου δεκανέα Ντανίλ Νοβολόντσκι ενώ με υπογραφή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν του απονεμήθηκε το μετάλλιο θάρρους.


Ο Νοβολόντσκι καταγόταν από το Ulan-Ude,την πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Μπουργιατίας στη Σιβηρία. Από την ίδια περιοχή υπήρχε και άλλος νεκρός. Ο λόγος για τον 24χρονο Βλαντιμίρ Πλεχάνοφ που μεγάλωσε με ανάδοχη οικογένεια καθώς έμεινε ορφανός σε πολύ μικρή ηλικία. Παράλληλα, όπως σημειώνουν δημοσιεύματα ένας ακόμη πράκτορας της GRU ο 22χρονος Σαγκιντινγκ Κουνταϊμπεργκένοφ κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές. Ο 22χρονος σκοτώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, αλλά η κηδεία του έγινε στις 11 Μαρτίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: H ενεργειακή κρίση απαιτεί μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση

Γιώργος Κυπαρίσσης: Αυτοί είναι οι τρεις απαγωγείς του

«Η Νταϊάνα πέθανε πεπεισμένη ότι την πρόδωσα» - Ο πιστός βοηθός της πρίγκιπισσας ξεσκεπάζει την πλεκτάνη του BBC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης