Επιβεβαιώνεται ο θάνατος του Ουκρανού διαπραγματευτή, ήρωας λέει το Κίεβο, για προδοσία μιλάνε οι Ρώσοι

Επιβεβαιώνεται ο θάνατος του Ουκρανού διαπραγματευτή, ήρωας λέει το Κίεβο, για προδοσία μιλάνε οι Ρώσοι

Εμμέσως διαψεύδουν τις φήμες ότι εκτελέστηκε από τις Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ο Denis Kireev - Είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες για τις συνθήκες θανάτου του

kireev-nekros3

Τον θάνατο μέλους που συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδας της Ουκρανίας στον πρώτο γύρο συνομιλιών με τη Ρωσία επιβεβαιώνει το Κίεβο.

Πρόκειται για τον Denis Kireev, ο οποίος -όπως ισχυρίζεται το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας- «έπεσε» κατά την εκτέλεση ειδικών καθηκόντων μαζί με άλλα δύο μέλη του υπουργείο Άμυνας.

«Πέθαναν, υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία, και η πράξη τους μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες σε απάντηση όσων μιλούν για ρώσο πράκτορα και δολοφονία του από τις ουκρανικές αρχές.

Νωρίτερα υπήρχαν φήμες, προερχόμενες κυρίως από ρωσικές πηγές, ότι ο Denis Kireev σκοτώθηκε από ομοεθνείς του μετά από κατηγορίες πως διέπραξε «εσχάτη προδοσία».

Mάλιστα, ο ουκρανός βουλευτής της αντιπολίτευσης, Oleksiy Honcharenko, ανέφερε πως ο Denis Kireev πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατά τη σύλληψή του, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για εσχάτη προδοσία.

«Κατά τη σύλληψή του, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας πυροβόλησε και σκότωσε το μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας Denis Kireev. Ήταν ύποπτος για εσχάτη προδοσία» έγραψε χαρακτηριστικά ο Honcharenko στο κανάλι του στο Telegram.

Ο ουκρανός βουλευτής ισχυρίζεται ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας είχε ξεκάθαρα στοιχεία για την προδοσία του Kireev, μεταξύ των οποίων και τηλεφωνικές συνομιλίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Διεκόπη η εκκένωση της Μαριούπολης - Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν, λένε οι Ουκρανοί

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Μόσχα με τον πρόεδρο Πούτιν

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τέσσερα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης