Τελικές δοκιμές για το πρώτο μίνι «αεροπλανοφόρο» της Τουρκίας

Τελικές δοκιμές για το πρώτο μίνι «αεροπλανοφόρο» της Τουρκίας

Το TCG Anadolu έχει μήκος 232 μ. και χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για την ολοκλήρωσή του - Θα κατασκευαστεί και δεύτερο που θα φέρει την ονομασία «Θράκη»

aaeroplanofo
Και μέσα στη γενικότερη αναμπουμπούλα η Τουρκία έβγαλε για δοκιμές στη θάλασσα, το μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu, που η Άγκυρα φιλοδοξεί να καταστήσει ναυαρχίδα του τουρκικού Ναυτικού.

Το πλοίο απέπλευσε από το ναυπηγείο Sedef Shipyard στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης, επέστρεψε πίσω μετά την επιτυχή δοκιμή. Ανακοίνωση του Sedef Shipyard αναφέρει πως: «Το TCG Anadolu, το οποίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο μας, εκτέθηκε στο αγκυροβόλιο από την αποβάθρα και επέστρεψε στο ναυπηγείο μας μετά την επιτυχή δοκιμή».



Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, δήλωσε «περήφανος» για το TCG Anadolu, το οποίο θα είναι το πρώτο Αμφίβιο Επιθετικό Πλοίο Πολλαπλών Χρήσεων της Τουρκίας και χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για την ολοκλήρωσή του.
«Το TCG-Anadolu, το μεγαλύτερο πλοίο του τουρκικού ναυτικού, το οποίο θα έχει τεράστια συμβολή στην στρατηγική αποτροπή του στρατού μας με τα νέας γενιάς επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα φέρει, ετοιμάζεται να μπει σε πλήρη λειτουργία. Είναι αδύνατο να μην είσαι περήφανος βλέποντας αυτή τη φωτογραφία» σχολίασε ο Βαράνκ.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το TCG Anadolu, με μήκος 232 μέτρα, είναι διαφορετικό και λειτουργικό ειδικά από τα κλασικά αεροπλανοφόρα. Θα έχει χωρητικότητα 12 μαχητικά αεροσκάφη F-35, 4 επιθετικά ελικόπτερα, 8 μεταγωγικά ελικόπτερα μεσαίου φορτίου, 2 ελικόπτερα κοινής ωφέλειας seahawk και 2 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Επιπλέον, θα μπορεί να μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης. Παράλληλα υπάρχει πλήρως εξοπλισμένος χώρος ενδιαίτησης.

«Η Τουρκία, η οποία θα επεκτείνει περαιτέρω την περιοχή ασφαλείας της, ειδικά στα θαλάσσια σύνορά της, θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα σε επικίνδυνες καταστάσεις στις περιπολικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί πέρα ​​από τα σύνορα με τον στρατό της» σχολιάζει χαρακτηριστικά η ενημερωτική πύλη ensonhaber.com.

Στους σχεδιασμούς του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, είναι η ναυπήγηση ενός παρόμοιου πλοίου που θα φέρει την ονομασία TCG Trakya, δηλαδή «Θράκη».
Κλείσιμο
Το TCG Anadolu, το οποίο είναι διαφορετικό και λειτουργικό ειδικά από τα κλασικά αεροπλανοφόρα. Θα έχει χωρητικότητα 12 μαχητικά αεροσκάφη F-35, 4 επιθετικά ελικόπτερα, 8 μεταγωγικά ελικόπτερα μεσαίου φορτίου, 2 ελικόπτερα κοινής ωφέλειας seahawk και 2 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Επιπλέον, θα μπορεί να μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, όπως αναγράφεται.

Στο TCG Anadolu, το μεγαλύτερο από τα έργα MİLGEM, με μήκος 232 μέτρα, υπάρχει επίσης ένας πλήρως εξοπλισμένος χώρος ενδιαίτησης.

Με το πλοίο, που έχει τη δυνατότητα να πλέει για μέρες χωρίς διακοπή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν τη δύναμή τους. 



Ειδήσεις σήμερα:

«Η ουκρανική αντίσταση κρατά τη ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή 30 χλμ έξω από το Κίεβο», λένε οι Βρετανοί

Καιρός: Επιδείνωση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πάνω από 700 συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης