Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αστυνομία της Μόσχας συνέλαβε παιδιά επειδή έβαλαν λουλούδια στην πρεσβεία της Ουκρανίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αστυνομία της Μόσχας συνέλαβε παιδιά επειδή έβαλαν λουλούδια στην πρεσβεία της Ουκρανίας

Τα παιδιά, ηλικίας 7 έως 11 ετών, κρατήθηκαν με τις μητέρες τους σε αστυνομικό τμήμα και αφέθηκαν ελεύθεροι ώρες αργότερα -  Η αστυνομία φέρεται να απείλησε να αφαιρέσει από τις μαμάδες τους την επιμέλεια τους

police_children
Η αστυνομία στη Μόσχα συνέλαβε δύο γυναίκες και πέντε παιδιά που ήθελαν να βάλουν λουλούδια στην πρεσβεία της Ουκρανίας, στη Ρωσική πρωτεύουσα.

Τα παιδιά, ηλικίας 7 έως 11 ετών, που πήγαν με τις μητέρες τους να επισκεφτούν την πρεσβεία την Τρίτη, είχαν μαζί τους χειροποίητες πινακίδες που έγραφαν «нет войне» — «Όχι στον πόλεμο».

Τα παιδιά κρατήθηκαν με τις μητέρες τους σε ένα αστυνομικό βαν προτού οδηγηθούν σε αστυνομικό τμήμα. Αφέθηκαν ελεύθεροι ώρες αργότερα, σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Αλεξάντρα Αρχίποβα.


Дети, война, автозаки-2. Задержанные сегодня пять детей в возрасте от 7 до 11 лет и их мамы Ольга Альтер и Екатерина Завизион за попытку возложить цветы к посольству Украину (а к тому же - какое ужасное преступление - дети сделали плакат!) вышли из ОВД "Пресненское". Спасибо всем за сочувствие и поддержку. Дальнейшее - это суд, штрафы, угрозы. Будем бороться и держать в курсе. Все произошедшее не удерживается у меня в голове. Посмотрите видео, оно поучительное. Предыстория событий -в предыдущем посте.

Posted by Alexandra Arkhipova on Tuesday, March 1, 2022


Το βίντεο που ανέβασε η Αρχίποβα στο Facebook δείχνει μια από τις γυναίκες να εξηγεί σε ένα κορίτσι που κλαίει μέσα από ένα κελί ότι «θα έπρεπε να μαζεύονται λιγότεροι άνθρωποι και να λένε ότι είναι κατά του πολέμου».

Κλείσιμο
Η ανθρωπολόγος είπε ότι η αστυνομία φέρεται να απείλησε να αφαιρέσει από τις γυναίκες την επιμέλεια των πέντε παιδιών.

Η υπόθεση τράβηξε την προσοχή του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος μοιράστηκε εικόνες των παιδιών και είπε ότι« Ο Πούτιν είναι σε πόλεμο με τα παιδιά. Στην Ουκρανία οι πύραυλοί του χτυπούν νηπιαγωγεία και ορφανοτροφεία και στη Ρωσία οι 7χρονοι Ντέιβιντ και Σοφία, ο 9χρονος Μάτβεφ και οι 11χρονοι Γκόσα και Λίζα πέρασαν τη νύχτα τους πίσω από τα κάγκελα γιατί κουβαλούσαν αφίσα που έγραφε «Όχι στον πόλεμο». Αυτό δείχνει πόσο φοβισμένος είναι αυτός ο άνδρας (Πούτιν)».



Ο ιστότοπος OVD-Info, ο οποίος παρακολουθεί τις διαδηλώσεις και τις συλλήψεις σε ολόκληρη τη Ρωσία, ανέφερε ότι τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών δεν μπορούν να κρατηθούν νόμιμα για περισσότερες από τρεις ώρες.




Ειδήσεις σήμερα:

Το Λονδίνο προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη

Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης