Κρίση στην Ουκρανία: «Η ΕΕ πρέπει να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα αποτροπής πολέμων» λέει ο Μπορέλ

Κρίση στην Ουκρανία: «Η ΕΕ πρέπει να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα αποτροπής πολέμων» λέει ο Μπορέλ

«Η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί στρατηγικά για τον εαυτό της» είπε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ – Τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα θυσιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπεράσπιση της ελευθερίας για το ρωσικό φυσικό αέριο

borrell
Στην ανάγκη η Ευρώπη να αυξήσει την αποτρεπτική της ικανότητα για να αντιμετωπίζει πολέμους αναφέρθηκε, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, μιλώντας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η ΕΕ πρέπει να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα της να αποτρέπει πολέμους», δήλωσε ο Μπορέλ. «Ένα από τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε από την εισβολή στην Ουκρανία είναι ότι περισσότερο από ποτέ η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί στρατηγικά για τον εαυτό της», πρόσθεσε.


Ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μία χώρα που μάλιστα είναι και πυρηνική δύναμη, εισβάλει σε μια άλλη ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα.

Επίσης, τόνισε ότι η ΕΕ δεν θα θυσιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπεράσπιση της ελευθερίας για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ειδήσεις σήμερα:

«Θα καταστρέψουμε τη ρωσική οικονομία» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, «προσέξτε τα λόγια σας» απάντησε ο Μεντβέντεφ


Ο απόλυτος τρόμος στο Κίεβο: Πανικόβλητοι πολίτες εγκαταλείπουν την πόλη


Απολύθηκε ο αρχιμαέστρος της Φιλαρμονικής του Μονάχου, Βαλέρι Γκεργκίεφ, επειδή δεν κατήγγειλε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης