Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ίσως είχε βιντεοσκοπήσει το διάγγελμα της εισβολής από τις 21 Φεβρουαρίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ίσως είχε βιντεοσκοπήσει το διάγγελμα της εισβολής από τις 21 Φεβρουαρίου

O Ρώσος πρόεδρος με το ίδιο κοστούμι, την ίδια γραβάτα, στο ίδιο γραφείο

putin-diagelma
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται να είχε προηχογραφήσει το βίντεο όπου κηρύσσει την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Η ρωσική εφημερίδα «Novaya Gazeta» κάνει την διαπίστωση ότι, τα μεταδεδομένα από το μαγνητοσκοπημένο υλικό που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, δημιουργήθηκαν στις 7 το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου, σχεδόν τρεις ημέρες προτού ο Πούτιν ανακοινώσει την έναρξη της στρατιωτικής του επιχείρησης (σήμερα το πρωί).

Στην προηχογράφηση της έναρξης του πολέμου συνηγορούν και άλλα στοιχεία όπως, τα ρούχα με τα οποία εμφανίστηκε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου τη Δευτέρα και σήμερα.
Τη στιγμή που ανακοίνωσε την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία - Ντονέτσκ και Λουχάνσκ - τη Δευτέρα και σήμερα- κηρύσσοντας την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοράει την ίδια γραβάτα, το ίδιο κοστούμι και κάθεται στο ίδιο γραφείο.
Κλείσιμο

Αν ισχύει, πάντως, ότι είχε προηχογραφήσει την κήρυξη πολέμου, αυτό σημαίνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά την διπλωματική οδό και στόχος του ήταν εξαρχής να εξαπολύσει μία εισβολή στην Ουκρανία.Κρεμλίνο και οι σύμμαχοί του έχουν ξανά κατηγορηθεί για προκαταγραφή γεγονότων που υποτίθεται ότι μεταδόθηκαν ζωντανά. Ωστόσο, αν αληθεύει, η προκαταγραφή της κήρυξης πολέμου από τον Πούτιν θα συνιστούσε άλλη μία απόδειξη ότι το Κρεμλίνο δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τη διπλωματική οδό και πάντα ετοιμαζόταν να εξαπολύσει μια εισβολή στην Ουκρανία.

Άλλες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Novaya Gazeta μπορεί να ήταν λανθασμένη στην ανάλυση του βίντεο της ομιλίας του Πούτιν. Ο Άρικ Τόλερ της ερευνητικής ομάδας Bellingcat και άλλοι Ρώσοι δημοσιογράφοι έχουν σημειώσει ότι είναι πιθανό η Novaya Gazeta να πήραν τα δεδομένα από λάθος αρχείο.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του Κρεμλίνου, η εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι, το βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης δείχνει ότι το αρχείο δημιουργήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Live update οι εξελίξεις

Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή - Εκρήξεις σε Κίεβο, Οδησσό, Μαριούπολη και άλλες πόλεις

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της κάηκαν ζωντανοί στο σπίτι τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης