Η Μέρκελ αρνήθηκε πρόσκληση σε δείπνο από τον νέο πρόεδρο του CDU

Η Μέρκελ αρνήθηκε πρόσκληση σε δείπνο από τον νέο πρόεδρο του CDU

Ο 66χρονος Φρίντριχ Μερτς προσκάλεσε σε δείπνο όλους τους εν ζωή αρχηγούς του CDU, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της συνέχειας και της ενότητας στο κόμμα - Οι Άρμιν Λάσετ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση

merkel_cop26
Η επίσημη εκλογή του Φρίντριχ Μερτς στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) είναι το κεντρικό θέμα του συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Ο κ. Μερτς έχει ήδη κερδίσει με 61,2% την ψηφοφορία μεταξύ των μελών και αναμένει την τυπική επιβεβαίωση της νίκης του από τους 1.001 συνέδρους.

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, το συνέδριο του CDU θα πραγματοποιηθεί και πάλι ψηφιακά και θα χρειαστεί ξανά η επιστολική ψήφος των συνέδρων. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθεί στις 31 Ιανουαρίου.

Ο 66χρονος Φρίντριχ Μερτς έχει προσκαλέσει για αύριο το βράδυ σε δείπνο όλους τους εν ζωή αρχηγούς του CDU, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της συνέχειας και της ενότητας στο κόμμα. Οι Άρμιν Λάσετ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση, η Άγγελα Μέρκελ και η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ωστόσο την αρνήθηκαν, επικαλούμενες «βεβαρημένο πρόγραμμα» η πρώτη και «προσωπικούς λόγους» η δεύτερη.

Η σχέση του κ. Μερτς με την Άγγελα Μέρκελ υπήρξε από παλιά τεταμένη, καθώς ήταν εκείνη που είχε επικρατήσει στην εσωκομματική διαμάχη για να γίνει αργότερα Καγκελάριος, ενώ από την κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ έχασε τη μάχη για την αρχηγία του κόμματος το 2018. Πρόσφατα ο νεοεκλεγείς αρχηγός του κόμματος παραδέχθηκε ότι «υποτιμούσε» την κυρία Μέρκελ μέχρι να γίνει Καγκελάριος.

Η Άγγελα Μέρκελ αρνήθηκε επίσης και την πρόταση του απερχόμενου προέδρου του CDU να γίνει επίτιμη πρόεδρος του κόμματος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «πρακτική του παρελθόντος». Ο τελευταίος επίτιμος πρόεδρος του CDU ήταν ο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος όμως είχε παραιτηθεί και από το τιμητικό αξίωμα το 2000, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις δωρεές προς το κόμμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Έλληνες ομογενείς της Μελβούρνης τραγούδησαν το «μήλο μου κόκκινο» στην Σάκκαρη

Νέα κρούσματα στο Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας, στο νοσοκομείο ανεμβολίαστος τρόφιμος

Κατασχέθηκαν τα κινητά των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης