Παρέμβαση της Μόσχας σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν για αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα

Παρέμβαση της Μόσχας σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν για αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊκγού είχε διαδοχικές συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Σουρέν Παπικιάν και τον Αζέρο ο υπουργό Άμυνας Ζακίρ Γκασάνοφ

5bd7fc595669e
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, τους οποίους κάλεσε να σταματήσουν τις δραστηριότητες που προκαλούν κλιμάκωση της κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας είχε ανακοινώσει ότι ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Σουρέν Παπικιάν συζήτησε με τον Ρώσο ομολόγο του Σεργκέι Σοϊκγού την κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας -Αζερμπαϊτζάν. Από την πλευρά του του Αζεμρπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Ζακίρ Γκασάνοφ είχε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Σοϊγκού.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ούτως ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση σε ειρηνική κατεύθυνση το συντομότερο δυνατό.

Η Αρμενία νωρίτερα σήμερα Τρίτη ζήτησε από τη Ρωσία να υπερασπίσει την εδαφική της ακεραιότητα από το Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από μια συνοριακή σύγκρουση στα σύνορα των δύο χωρών, στην οποία, όπως ανακοίνωσε, σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες της, 12 αιχμαλωτίστηκαν και χάθηκαν δύο θέσεις μάχης.

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στη Ρόδο

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι 70χρονης στο Πόρτο Ράφτη και τη λήστεψαν

«Πάλεψε για 3,5 μήνες, αλλά δεν τα κατάφερε» λέει η μητέρα του οδοντίατρου από το Αίγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης