Γερμανία: Η διάδοχος της Μέρκελ στη Bundestag είναι 27 ετών και εξελέγη με τους Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανία: Η διάδοχος της Μέρκελ στη Bundestag είναι 27 ετών και εξελέγη με τους Σοσιαλδημοκράτες

Η Άννα Κασάουτσκι κατακτά την έδρα στην εκλογική περιφέρεια της απερχόμενης καγκελαρίου – Ήταν αγέννητη όταν η Μέρκελ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής και μόλις 11 όταν ανέλαβε τα ηνία της Γερμανίας

Anna_Kassautzki
«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια αυτό που πετύχαμε», δηλώνει η 27χρονη Σοσιαλδημοκράτισσα Άννα Κασάουτσκι που κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει την έδρα της απερχόμενης Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά διπλασίασε και τα ποσοστά του κόμματός της SPD.

Έπειτα από τρεις δεκαετίες, η μονοεδρική όπου εκλεγόταν η Άνγκελα Μέρκελ, το Φορπόμερν - Γκράιφσβαλντ, εξέλεξε την Κασάουτσκι με 24,3% της πρώτης ψήφου έναντι του 20,4% του 33χρονου εφοριακού Γκέοργκ Γκύντερ που ήταν ο εκλεκτός διάδοχος της καγκελαρίου στην περιφέρεια.

Η Κασάουτσκι δεν είχε γεννηθεί όταν η Μέρκελ εξελέγη για πρώτη φορά στην περιφέρειά της, το 1990, και ήταν μόλις 11 ετών όταν η «Mutti» ανέλαβε για πρώτη φορά το αξίωμα της Καγκελαρίου.

Η νέα βουλευτής, που είναι επικεφαλής της νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών στην περιοχή, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Γκράιφσβαλντ όπου ηγείται ομάδας για την υποστήριξη οικογενειών.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, δηλώνει φεμινίστρια και Ευρωπαία, υπέρμαχη της φορολόγησης του πιο πλούσιου 10% για να προχωρήσει μπροστά η χώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Όλοι οι διάλογοι στο δικαστήριο - Τι κατέθεσε η Ιωάννα για τον 40χρονο που είχε εμμονή η Έφη

Ο Πετρούνιας άλλαξε στο... πάρκινγκ της Βουλής για να προλάβει την εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες

Εξαδάκτυλος: «Όχι» σε ματαίωση παρελάσεων» - «Θα διχαστεί η κοινωνία της Θεσσαλονίκης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης