Κορωνοϊός - Βραζιλία: Θετικοί στην Covid ο γιος του Μπολσονάρου και άλλα δυο μέλη της κυβέρνησης

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Θετικοί στην Covid ο γιος του Μπολσονάρου και άλλα δυο μέλη της κυβέρνησης

Στους τέσσερις ανέβηκαν οι στενοί συνεργάτες του Βραζιλιάνου προέδρου που έχουν προσβληθεί από τον ιό μετά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη

bolsonaru
Ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου και δύο μέλη της κυβέρνησής του ανακοίνωσαν σήμερα πως διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19, ανεβάζοντας σε τέσσερις τον αριθμό των στενών βοηθών που διαγνώστηκαν θετικοί μετά το ταξίδι του ακροδεξιού ηγέτη στα Ηνωμένα Έθνη.

Η υπουργός Γεωργίας Τερέζα Κριστίνα, ο γενικός εισαγγελέας Μπρούνο Μπιάνκο και ο γερουσιαστής Εντουάρντο Μπολσονάρου επιβεβαίωσαν τις διαγνώσεις τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή των εκπροσώπων τους στα ΜΜΕ.

Τα νέα έρχονται τρεις ημέρες αφότου ο υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε θετικός, ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας έχει παραμείνει στις ΗΠΑ σε καραντίνα.

Ο Εντουάρντο Μπολσονάρου συμμετείχε επίσης στην αποστολή του πατέρα του στη Νέα Υόρκη. Έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, προσθέτοντας πως έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η υπουργός Γεωργίας, η οποία δεν είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε τη διάγνωσή της μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση με υπουργούς της G20 στην Ιταλία.

«Διαγνώστηκα θετική στην #Covid19. Είμαι καλά. Ακύρωσα όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και θα παραμείνω σε απομόνωση την περίοδο που ορίζεται από τις ιατρικές οδηγίες», έγραψε σε τουίτ. Η υπουργός είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Το γραφείο τύπου του Μπιάνκο ανέφερε πως είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση, προσθέτοντας πως είχε κάνει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στην «αυτόχθονα ιθαγενή» ανεμβολίαστη υπάλληλο που ταμπουρώθηκε στα ΚΑΠΗ

Βορίδης: Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής

Μητσοτάκης: Το «Ελλάδα 2.0» καταρτίστηκε από Έλληνες για Έλληνες - Ψήφος εμπιστοσύνης από ξένους επενδυτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης