Ιράκ: Επίθεση με «οπλισμένα drones» στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ

Ιράκ: Επίθεση με «οπλισμένα drones» στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών - Δεν υπήρξαν θύματα

drones_iraq
Μια επίθεση με «οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη» στόχευσε το βράδυ του Σαββάτου το Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ, κοντά στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών αυτής της πόλης στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική μονάδα του Ιρακινού Κουρδιστάν, διαβεβαιώνοντας ότι το περιστατικό δεν προκάλεσε θύματα.

Το αεροδρόμιο, όπου βρίσκεται μια αεροπορική βάση που στεγάζει στρατεύματα του διεθνούς αντι-τζιχαντιστικού συνασπισμού, «δεν υπέστη καμία ζημιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του αεροδρομίου, Αχμέντ Χοσιάρ.

«Δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε με δύο οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενάντια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν.



Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι άκουσε δύο ισχυρές εκρήξεις και αντίκρισε μαύρο καπνό στον ουρανό, και σειρήνες να ηχούν από το προξενείο των ΗΠΑ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι άκουσαν τουλάχιστον έξι εκρήξεις στην περιοχή.

Κλείσιμο
Η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του Ιράκ, ανέφερε αρχικά ότι τρεις ρουκέτες έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η πρόσβαση στους χώρους του αεροδρομίου έχει αποκλειστεί από ισχυρή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας.

Αυτού του είδους οι επιθέσεις, με στόχο συγκεκριμένα αμερικανικά στρατεύματα και συμφέροντα στο Ιράκ, επαναλαμβάνονται τακτικά μέσα στους τελευταίους μήνες. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη αυτών των επιθέσεων, αλλά οι ΗΠΑ κατηγορούν ότι για αυτές ευθύνονται φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.

Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία των αντιεμβολιαστών - Έπεσαν μολότοφ και χημικά

Σεισμοί στη Θήβα: Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ - Δεκάδες μικρές δονήσεις τις τελευταίες ώρες

Κωνσταντινίδου για Φιλιππίδη: Τι άλλο θέλουμε, να τον κρεμάσουμε; Ήρθε αντιμέτωπος με τις ευθύνες του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης