Συνομιλίες Μέρκελ με Ευρωπαίους ηγέτες για την κρίση στο Αφγανιστάν

Συνομιλίες Μέρκελ με Ευρωπαίους ηγέτες για την κρίση στο Αφγανιστάν

Στη διάρκεια των συνδιαλέξεων, η Μέρκελ αντάλλαξε απόψεις για τις προσπάθειες να απομακρυνθούν Γερμανοί και Αφγανοί πολίτες

merkel_brexit
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας καθώς και με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπός της.

Στη διάρκεια των συνδιαλέξεων, η Μέρκελ αντάλλαξε απόψεις για τις εν εξελίξει προσπάθειες να απομακρυνθούν Γερμανοί και Αφγανοί πολίτες και συμφώνησαν σε στενή συνεργασία και αμοιβαία υποστήριξη στο πεδίο, ανέφερε σε δήλωση ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Δένδιας για Αφγανιστάν: Να προστατευτούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ από αύξηση μεταναστευτικών ροών

Την ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην επιτραπεί η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, στην παρέμβαση του ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι άμεση προτεραιότητα είναι ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των πολιτών όλων των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση του για την πρόθεση ορισμένων κρατών-μελών να συμπεριλάβουν επίσης Αφγανούς πολίτες, οι οποίοι είχαν εργαστεί στο παρελθόν ως διερμηνείς για τις ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη χώρα, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αποστολής, καθώς και τις οικογένειές τους.

Αναφορικά με την κατάσταση στη χώρα, σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να υπογραμμίσει την ανάγκη σχηματισμού αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Τόνισε ότι οι Ταλιμπάν θα πρέπει να σεβαστούν θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες και να διασφαλιστεί η προστασία των γυναικών, των ανηλίκων και των μειονοτήτων. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 4.206 τα νέα κρούσματα - 16 νεκροί, 258 οι διασωληνωμένοι

Φωτιές: Μάχη από τα εναέρια στα Βίλια - Αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Αφγανιστάν: Οι οκτώ κανόνες των Ταλιμπάν για τις γυναίκες - Η παραβίασή τους σημαίνει θάνατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης