Νέες πιέσεις δέχεται η Άγκυρα από τις ΗΠΑ που ζήτησαν γραπτή δέσμευση για την απενεργοποίηση των ρωσικών πυραύλων S-400, ανοίγοντας ένα παράθυρο για άρση των κυρώσεων.
Το μήνυμα από την Ουάσινγκτον φτάνει λίγες ημέρες πριν από τη συνάντησητου Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Ιουνίου.
Η Ουάσινγκτον ζητά αρχικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, γραπτή δέσμευση ότι η Τουρκία μέχρι τώρα δεν έχει ενεργοποιήσει τους S-400. Ακόμη, επιδιώκει γραπτή δέσμευση ότι δεν θα ενεργοποιήσει τους πυραύλους ποτέ στο μέλλον.
Οι ΗΠΑ τονίζουν, μάλιστα, ότι η αδρανοποίηση των πυραύλων θα ελέγχεται τακτικά από Αμερικανούς αξιωματικούς.
Μόλις, συνταχθεί αυτό το κείμενο από την Τουρκία, οι ΗΠΑ θα το δώσουν στο Κογκρέσο για άρση των κυρώσεων.
Η Τουρκία απάντησε αρνητικά και τόνισε ότι επιθυμεί πολιτική λύση για τους S-400 και όχι τεχνική.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»