Ράινερ Χάζελχοφ: Ο σωτήρας του κόμματος της Μέρκελ

Ράινερ Χάζελχοφ: Ο σωτήρας του κόμματος της Μέρκελ

Έβαλε τα γυαλιά στους δημοσκόπους τους ευρωσκεπτικιστές και τους πρασίνους

rxaze
Μια βαθιά ανάσα πήρε το κόμμα της Μέρκελ από τις χθεσινές τοπικές εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-’Ανχαλτ.

Ο 67χρονος Χριστιανοδημοκράτης Ράινερ Χάζελχοφ έκανε το «θαύμα»: έβαλε όχι μόνο τα γυαλιά στους δημοσκόπους που είχαν προβλέψει ότι το κόμμα της Μέρκελ θα δώσει μάχη στήθος με στήθος με το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «AfD» αλλά και αποδυνάμωσε σε μεγάλο βαθμό το κόμμα των Πρασίνων.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, δεν δίστασε να φιλήσει στο στόμα τη σύζυγό του, Γκαμπριέλε.

Οι Χριστιανοδημοκράτες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού, όχι μόνο κατέκτησαν την πρώτη θέση αλλά απέσπασαν ποσοστό 37,1% (οι δημοσκόποι τους έδιναν 25%) αλλά άφησαν σε μεγάλη απόσταση τους ευρωσκεπτικιστές AfD που απέσπασαν ποσοστό 20,8%.

«Για προσωπικό θρίαμβο» του Χάζελχοφ κάνει λόγο η εφημερίδα «Frankfurter  Αllgemeine Zeitung » επισημαίνοντας ότι ο εφιάλτης δεν επαληθεύτηκε.

«Δεν είναι το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αλλά και πάλι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα αυτό που αναδείχθηκε ισχυρότερη δύναμη, και μάλιστα με αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί έως και εντυπωσιακό», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Κλείσιμο
Από το 2011, ο 67χρονος Χάζελοφ διατελεί πρωθυπουργός του κρατιδίου Σαξονίας - Άνχαλτ.Κι όμως. Οι χθεσινές εκλογές έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το πολιτικό του έργο.

Ο Ράινερ Χάζελοφ είναι πατέρας δύο αγοριών κι έχει τέσσερα εγγόνια. Ο Καθολικός από τη Βιτεμβέργη στάζει μέλι για τη σύζυγό του:

«Η Γκαμπριέλε είναι το θαύμα της ζωής μου», έχει δηλώσει στο παρελθόν. Ο Χάζελοφ πάντως έκανε εκλογικό δώρο στον Άρμιν Λάσετ, τον υποψήφιο για την Καγκελαρία του κόμματος της Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών.

«Μια ήττα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και παράλληλο θρίαμβο του ευρωσκεκπτικιστικού «AfD» θα πυροδοτούσε μία συζήτηση που εδώ και μήνες προβληματίζει τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατών, Άρμιν Λάσετ», όπως γράφει το περιοδικό «Spiegel».

«Εάν η Χριστιανική Ένωση (Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές) πρέπει να στραφεί περισσότερο προς τα δεξιά για να αναμετρηθεί με το ευρωσκεπτικιστικό «ΑfD»... Τελικά το κόμμα της Μέρκελ νίκησε στη Σαξονία-Άνχαλτ και χωρίς να στραφεί προς τα δεξιά. Οι ψηφοφόροι έκαναν στον Λάσετ ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

Κι ενώ ο μεγάλος νικητής των χθεσινών τοπικών εκλογών στη Σαξονία- Άνχαλτ είναι οι Χριστιανοδημοκράτες, οι χαμένοι είναι οι Πράσινοι , το κόμμα της υποψήφιας για την Καγκελαρία Αναλένα Μπέρμποκ.

Το κόμμα των Πρασίνων έλαβε ποσοστό μόλις 5,9% κόβοντας τα φτερά στην Αναλένα που φιλοδοξεί να διαδεχθεί την Άγκελα Μέρκελ.

Για την εφημερίδα «Die Welt», η δήλωσή της ότι, εάν εκλεγεί στην Καγκελαρία, θα αυξήσει την τιμή της βενζίνης , φαίνεται πως επηρέασε αρνητικά τους ψηφοφόρους του γερμανικού κρατιδίου.


Ειδήσεις σήμερα: 

Εφραίμ: Σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου

Καιρός: Ειδικοί του meteo εξηγούν γιατί θα υπάρξουν χαλαζοπτώσεις τέτοια εποχή 

Οι νέες οδηγίες του CDC για όσους έχουν εμβολιαστεί και έρθουν σε επαφή με κρούσμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης