Τουρισμός: Ο Μπόρις Τζόνσον «παιδεύει» τους Βρετανούς - Απειλεί να προσθέσει χώρες στην «κόκκινη λίστα»

Τουρισμός: Ο Μπόρις Τζόνσον «παιδεύει» τους Βρετανούς - Απειλεί να προσθέσει χώρες στην «κόκκινη λίστα»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις οκτώ χώρες θα προστεθούν αύριο στην «πράσινη λίστα» - Καθυστερεί κι άλλο η ένταξη Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας- Διαμαρτυρία από τους τουριστικούς πράκτορες

heathrow2
Προσκόμματα στους τουριστικούς πράκτορες φαίνεται ότι βάζει η βρετανική κυβέρνηση, που αντίθετα με τις προσδοκίες, φαίνεται ότι σχεδιάζει να προσθέσει ακόμη περισσότερες χώρες στην «κόκκινη» απαγορευμένη λίστα, να προσθέσει οκτώ χώρες στην «πράσινη λίστα» και να διατηρήσει στο ίδιο καθεστώς την Ελλάδα, που βρίσκεται στο «πορτοκαλί».

Ο Μπόρις Τζόνσον υπονόησε ότι περισσότερες χώρες θα μπορούσαν να προστεθούν στην πορτοκαλί και κόκκινη ταξιδιωτική λίστα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα είναι ιδιαίτερα «προσεκτικός». Μάλιστα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επιβάλλει αυστηρότερους περιορισμούς, ενόψει και της αναθεώρησης του χάρτη, αύριο.

Το σχόλιο ήρθε ως απάντησε σε ερώτηση για το εάν η πράσινη λίστα θα επεκταθεί, με πολλούς τουρίστες να περιμένουν να προγραμματίσουν τον χρόνο των διακοπών τους.

Οκτώ περιοχές αναμένεται να προστεθούν στην «πράσινη λίστα»

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, οκτώ περιοχές θα μπορούσαν να προστεθούν στην «πράσινη λίστα». Ειδικότερα, στο «πράσινο» αναμένεται να μπουν οι Κανάριοι και οι Βαλεαρίδες Νήσοι στην Ισπανία, η Μάλτα, το Μαρόκο, η Φινλανδία, η Τζαμάικα, τα Μπαρμπέιντος και η Γρενάδα.

Αντίθετα, υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Κόστα Ρίκα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Κουβέιτ και Μπαχρέιν μπορεί να περάσουν στην «κόκκινη λίστα», κάτι που θα υποχρεώσει τους Βρετανούς που θα επιστρέψουν να παραμείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας για δέκα ημέρες.

Μέχρι στιγμής, από τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς μόνον η Πορτογαλία είναι στην «πράσινη λίστα». Για τους ταξιδιώτες απαιτείται τεστ κορωνοϊού στην επιστροφή.

Κλείσιμο
Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επιτρέψει τα ταξίδια, καθώς αρκετοί πολίτες το θέλουν, αλλά θα συνεχίσουν να βάζουν χώρες στην κόκκινη λίστα, όταν θεωρείται απαραίτητο. Προτεραιότητα της βρετανικής κυβέρνησης παραμένει το πρόγραμμα εμβολιασμού.




Ειδήσεις σήμερα:

Στα 1.381 τα νέα κρούσματα - 486 οι διασωληνωμένοι, 23 θάνατοι

Μετά το twitter, Βουλή και κυβέρνηση «ξυρίζουν» το... μανιφέστο Λατινοπούλου

Θρίλερ με το νοσοκομείο Αγρινίου: Η καταγγελία για 100% θνητότητα από κορωνοϊό στη ΜΕΘ - Τι απαντούν οι γιατροί



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης