Κορωνοϊός – Γερμανία: Ο Σόιμπλε έκοψε το μισθό των βουλευτών λόγω της πανδημίας

Κορωνοϊός – Γερμανία: Ο Σόιμπλε έκοψε το μισθό των βουλευτών λόγω της πανδημίας

Οι βουλευτές θα δουν την αποζημίωσή τους να μειώνεται από τον φετινό Ιούλιο – Πλέον, δεν τους επιτρέπεται να ψηφίζουν οι ίδιοι για το ύψος της

soible_1
«Κόφτη» στις βουλευτικές αποζημιώσεις αποφάσισε να βάλει ο Γερμανός πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Βολφγκανγκ Σόιμπλε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Σε επιστολή που απέστειλε ο Σόιμπλε προκύπτει ότι η φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση μειώνεται φέτος κατά 70,58 ευρώ και ανέρχεται πλέον σε 10.012,89 ευρώ. Το μέτρο θα ισχύσει από τον φετινό Ιούλιο.

Σύμφωνα με το RTL, πέραν της μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης, οι βουλευτές χάνουν πλέον το δικαίωμα να ψηφίζουν οι ίδιοι για το ύψος της. Η απόφαση είχε ληφθεί πριν λίγα χρόνια, οπότε και η βουλευτική αποζημίωση αποφασίστηκε να συνδέεται με την πραγματική πορεία των μισθών στη χώρα, μετά την κριτική που είχε ασκηθεί.


Σύμφωνα με την απόφαση εκείνη, η βουλευτική αποζημίωση θα πρέπει να προσαρμόζεται ετησίως στη λεγόμενη εξέλιξη των ονομαστικών μισθών. Αυτοί οι μισθοί μειώθηκαν πέρυσι λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ο λεγόμενος δείκτης ονομαστικών μισθών μειώθηκε κατά 0,7%, οπότε αναλόγως μειώνονται και οι βουλευτικές αποζημιώσεις φέτος.

Όπως προκύπτει μάλιστα από τα στατιστικά στοιχεία του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, πρόκειται για την πρώτη μείωση βουλευτικής αποζημίωσης στην ιστορία του. Αντιθέτως, υπήρξαν συχνότερα μηδενικές αυξήσεις κατά το παρελθόν.


Ειδήσεις σήμερα:

Λιβύη: Διασώθηκαν 236 μετανάστες - Σχεδόν οι μισοί είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι


Κυπριακό - Τατάρ μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες: Διατηρούμε τις θέσεις μας για δύο κράτη στο νησί


Νέα Υόρκη: Ομογενής αστυνομικός σκοτώθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα υπό την επήρεια ουσιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης