Σεξουαλική κακοποίηση στη Βρετανία: «Από τα 9 μέχρι τα 16 μου με κακοποιούσαν σεξουαλικά ο αδελφός μου, η μητέρα μου και ο πατριός μου»

Σεξουαλική κακοποίηση στη Βρετανία: «Από τα 9 μέχρι τα 16 μου με κακοποιούσαν σεξουαλικά ο αδελφός μου, η μητέρα μου και ο πατριός μου»

Η Μορίν Γουντ χρειάστηκε να προχωρήσει σε εκταφή του νεκρού μωρού της για να δικαιωθεί, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα

secret_1
Για περίπου τρεις ολόκληρες δεκαετίες, η Βρετανίδα Μορίν Γουντ ζούσε κρύβοντας μέσα στο μυαλό και την καρδιά της ένα εφιαλτικό μυστικό. Χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός μέχρι η Βρετανίδα να βρει το κουράγιο να αποκαλύψει ότι, στην πιο τρυφερή της ηλικία, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα άτομα που θα έπρεπε να είναι οι προστάτες της στη ζωή: τον αδελφό της, τον πατριό της, αλλά και την ίδια της τη μητέρα.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Μορίν Γουντ, με τίτλο «A Family Secret» αυτήν την εβδομάδα, η Mirror ξεδιπλώνει τη συγκλονιστική ιστορία της γυναίκας που κακοποιούνταν συστηματικά από μέλη της οικογένειάς της από τα 9 ως τα 16 της χρόνια. Αρκετά χρόνια αργότερα, η γυναίκα χρειάστηκε να προχωρήσει σε εκταφή του νεκρού μωρού της για να δικαιωθεί και να αποδείξει ότι είχε πέσει θύμα της πιο φρικιαστικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η 50χρονη σήμερα Μορίν βιάστηκε για πρώτη φορά από τον μεγαλύτερο αδελφό της στα ένατά της γενέθλια. Έναν χρόνο αργότερα, όταν ο πατριός των παιδιών έγινε κατά λάθος μάρτυρας της κακοποίησης, το μικρό κορίτσι πίστεψε ότι θα την προστάτευε και ότι θα έβαζε τέλος στον εφιάλτη της. Ο σύζυγος της μητέρας της όμως δεν έκανε τίποτα, και μερικούς μήνες αργότερα ξεκίνησε να την κακοποιεί και ο ίδιος.

secret


«Είχα την απεγνωσμένη ελπίδα ότι η μητέρα μου θα παρενέβαινε για να με βοηθήσει. Όμως εκείνη μπήκε στο δωμάτιό μου και με αποκάλεσε "τσ@@λακι"» λέει η Μορίν για εκείνη την τραυματική περίοδο της ζωής της. Λίγο καιρό μετά τα 10α της γενέθλια, η μητέρα της Μορίν ενεπλάκη στην κακοποίηση. Όπως εξηγεί η ίδια: «Με ανάγκαζαν να κοιμάμαι στο κρεβάτι τους, ανάμεσά τους, και με κακοποιούσαν πότε ο ένας πότε ο άλλος. Η μητέρα μου με προετοίμαζε για όταν ήθελε να με βιάσει ο πατριός μου... Ένιωθα ότι είχε έρθει το τέλος του κόσμου. Και με τους τρεις εναντίον μου, δεν είχα που να στραφώ».

Ως αποτέλεσμα των βιασμών από τον αδελφό της, η Μορίν γέννησε ένα αγοράκι όταν ήταν 13 ετών, όμως το έχασε σύντομα από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Οι βιασμοί συνεχίστηκαν με τακτικό ρυθμό μέχρι τα 16 χρόνια της κοπέλας, όταν εκείνη κατάφερε επιτέλους να φύγει από το σπίτι και να πάει να ζήσει μόνη της.

Η Μορίν κράτησε για πολλά χρόνια το φρικτό μυστικό των παιδικών της χρόνων, προτού τελικά βρει το κουράγιο να καταγγείλει στην αστυνομία το 2009, όταν πια ήταν 37 ετών, όσα της είχαν συμβεί όταν ήταν παιδί. «Τη στιγμή που πήγα στην αστυνομία, όλοι οι φόβοι μου διαλύθηκαν. Πλέον η ντροπή και η ενοχή δεν βάραινε εμένα. Πηγαίνοντας στο δικαστήριο, επέστρεψα όλα αυτά αισθήματα ντροπής και ενοχής στην οικογένειά μου», λέει σήμερα η 50χρονη.

family_secret


Κλείσιμο
Όπως εξηγεί, η εκταφή του μικρού Κρίστοφερ, του παιδιού που απέκτησε με τον αδελφό της στα 13, έπαιξε ζωτικό ρόλο στην υπόθεσή της και βοήθησε στο να απονεμηθεί δικαιοσύνη: «Η αστυνομία με είχε προειδοποιήσει ότι υπηρχαν πολύ λίγες πιθανότητες να ληφθεί ένα βιώσιμο δείγμα DNA από τη σορό του. Μετά την εκταφή όμως μπόρεσαν να λάβουν ένα πολύ καλό δείγμα. Αισθάνομαι με κάποιο τρόπο σαν να ήθελε να με βοηθήσει από τον ουρανό όπου βρίσκεται. Είναι ο πραγματικός φύλακας άγγελός μου».

Μετά την καταγγελία της στις αρχές, τα άτομα που κακοποίησαν την Μορίν βρέθηκαν στη φυλακή και η Βρετανίδα κατέθεσε μήνυση εις βάρος των κοινωνικών υπηρεσιών που είχαν χρέος να την προστατεύσουν, αλλά δεν το έκαναν. Η γενναία γυναίκα, που έχει αποκτήσει πέντε παιδιά, κατέληξε τελικά σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το συμβούλιο της κομητείας του Στάφορντσαϊρ και έλαβε την αποζημίωση των 200.000 λιρών.

Αφού εισέπραξε τα χρήματα του συμβιβασμού με τις κοινωνικές υπηρεσίες το 2015, η Μορίν πήγε με τα παιδιά της διακοπές για έναν μήνα στην Ντίσνεϊλαντ. Η ίδια τονίζει πάντως ότι ο σκοπός της δεν ήταν τα λεφτά, αλλά να διασφαλιστεί ότι αυτό που της συνέβη δεν θα συνέβαινε σε κανένα άλλο παιδί, και ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν θα έδειχναν ξανά εγκληματική αδιαφορία, όπως πιστεύει ότι συνέβη στην περίπτωσή της.

Σύμφωνα με τη Mirror, o πατριός της Μορίν, ο Τζον Γουντ, καταδικάστηκε το 2011 σε κάθειρξη 16 ετών για βιασμό. Την περίοδο της καταδίκης του ήταν 68 ετών.

Ο 46χρονος αδελφός της Μορίν, Τζον Ντόνελι, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, έχοντας δηλώσει ένοχος για βιασμό και αιμομιξία.

Η μητέρα της Μορίν, που μοιραζόταν μαζί της το ίδιο όνομα, βρέθηκε ένοχη στα 65 της χρονια για υποβοήθηση και συνέργια σε βιασμό εις βάρος ατόμου κάτω των 16 ετών. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών και πέθανε πέρυσι από καρκίνο στη φυλακή.

Με πληροφορίες από Mirror και Daily Mail



Ειδήσεις σήμερα 

Η Marvel παρουσίασε τον πρώτο γκέι χαρακτήρα στο Captain America

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια – Σε δύο μήνες η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα

Επαναλοίμωξη από Covid-19: Οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν ξανά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης