Πούτιν: Η Δύση εκμεταλλεύεται τον Ναβάλνι για να μας περιορίσει

Πούτιν: Η Δύση εκμεταλλεύεται τον Ναβάλνι για να μας περιορίσει

Ο πρόεδρος Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι εκμεταλλεύεται τον Ναβάλνι στο πλαίσιο της «πολιτικής του περιορισμού της χώρας του»

putin12
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι εκμεταλλεύονται τον αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι στο πλαίσιο της “πολιτικής τους του περιορισμού” της Ρωσίας.

«Οι αντίπαλοί μας ή οι πιθανοί αντίπαλοί μας (…) πάντα βασίζονταν σε φιλόδοξα πρόσωπα, διψασμένα για εξουσία, πάντα τα χρησιμοποιούσαν», δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες διαδηλώσεις που ακολούθησαν την επιστροφή στη Ρωσία και τη φυλάκιση του Ναβάλνι, ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι υποκινήθηκαν από το εξωτερικό, την ώρα που ο ρωσικός πληθυσμός νιώθει εξάντληση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Χρησιμοποιούν αυτό το πρόσωπο (τον Ναβάλνι) απλώς τώρα, την ώρα που όλες οι χώρες του κόσμου, περιλαμβανομένης της δική μας, είναι αντιμέτωπες με την εξάντληση, την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια» εξαιτίας «των συνθηκών στις οποίες ζουν, του επιπέδου των εσόδων τους», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, «οι πολλές επιτυχίες» της Ρωσίας, στο στρατιωτικό πεδίο αλλά και στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και την παραγωγή του εμβολίου κατά της covid-19 Sputnik V, “αρχίζουν να ενοχλούν” τους αντιπάλους της.

«Όσο πιο ισχυροί γινόμαστε, τόσο πιο έντονη είναι αυτή η πολιτική του περιορισμού», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρός πολέμιος του Κρεμλίνου, επέστρεψε στη Ρωσία στα μέσα Ιανουαρίου έπειτα από πολλούς μήνες που πέρασε στη Γερμανία προσπαθώντας να αναρρώσει από τη δηλητηρίαση που υπέστη για την οποία κατηγόρησε τη Μόσχα και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Συνελήφθη αμέσως μόλις επέστρεψε στη Ρωσία και στις αρχές Φεβρουαρίου δικαστήριο ζήτησε τη φυλάκισή του για περισσότερα από δύο χρόνια.

Πολλές διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί έκτοτε με αίτημα την απελευθέρωση του Ναβάλνι. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις έχουν συλληφθεί σε όλη τη Ρωσία, ενώ σε πολλούς έχουν επιβληθεί μικρές ποινές φυλάκισης.

Κλείσιμο
Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ, όπως και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, έχουν καταγγείλει το εύρος της καταστολής.

Ειδήσεις σήμερα

Lockdown: «Ανοιχτό» το σενάριο παράτασης - Αχτίδα ελπίδας τα «mega» εμβολιαστικά κέντρα

«Κούρεμα» ενοικίων: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις με.... real time ελέγχους στους ενοικιαστές

ΗΠΑ και ΠΟΥ πιέζουν την Κίνα να δώσει περισσότερα στοιχεία για την προέλευση του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης