Κυνική ομολογία του Άλεξ Τζόουνς: Πλήρωσα μισό εκατομμύριο για τις ταραχές στο Καπιτώλιο

Κυνική ομολογία του Άλεξ Τζόουνς: Πλήρωσα μισό εκατομμύριο για τις ταραχές στο Καπιτώλιο

Παγκόσμια κατακραυγή για τη βιαιότητα των υποστηρικτών του Τραμπ - Ο ακροδεξιός ραδιοφωνικός παραγωγός, Άλεξ Τζόουνς, που είχε κατά το παρελθόν τιμωρηθεί από τη Δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, εξαπολύει απειλές κατά του Τζο Μπάιντεν - Υποστήριξε ότι ο Λευκός Οίκος τού ζήτησε να ηγηθεί των διαδηλώσεων ενώ είπε ότι λειτούργησαν υπέρ του και οι μυστικές υπηρεσίες

1613573_alex-jones
Φανερό είναι το μούδιασμα που επικρατεί στις ΗΠΑ από τα επεισόδια βίας και τις εικόνες ντροπής για τη Δημοκρατία που εκτυλίχθηκαν σε ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Οι αποκαλύψεις για τους εκκεντρικούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, προδίδουν μια κατάσταση βαθιά διχαστική.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το FBI έχει αρχίσει έρευνα για τους πρωταγωνιστές του χάους, βάζοντας ήδη στο μικροσκόπιό του δεκάδες πρόσωπα-κλειδιά, ενώ ερευνάται ο ρόλος της αστυνομίας, ο οποίος για πολλούς μαρτυρούσε αδράνεια. Στο ηλεκτρισμένο αυτό κλίμα, έρχεται και η δήλωση του γνωστού θιασώτη θεωριών συνωμοσίας, Άλεξ Τζόουνς, ότι διέθεσε… μισό εκατομμύριο για τις διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδρυτής του δικτύου ψευδών ειδήσεων, Infowars, είχε, κατά το παρελθόν, υποστηρίξει πως η αιματηρή, ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ που είχε σοκάρει τις ΗΠΑ, στοιχίζοντας δεκάδες ζωές, το 2012, ήταν προϊόν απάτης. Η Δικαιοσύνη για τον λόγο αυτό τιμώρησε τον Τζόουνς υποχρεώνοντάς τον να καταβάλλει 100.000 δολάρια στους γονείς ενός εκ των θυμάτων.

Με θρασύτητα ο άντρας, στον οποίο έχει επιβληθεί πολλές φορές «μπλόκο» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι η μιντιακή εταιρεία του πλήρωσε, 500.000 δολάρια, για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου.

Ύστερα από τα επεισόδια που αφαίρεσαν πέντε ζωές, δημιούργησαν πρωτόγνωρες συνθήκες για τις ΗΠΑ και συγκλόνισαν όλο τον πλανήτη, ο Τζόουνς τόνισε, σε βίντεο που κυκλοφορεί, ότι κανένας δεν θα πλήρωνε για τις διαδηλώσεις, οπότε «αποφασίσαμε να το κάνουμε εμείς».

Κλείσιμο

Υποστήριξε, ακόμη ότι το 80% των χρημάτων προήλθε από δωρητή.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο Τζοόυνς αποκάλυψε πως ο Λευκός Οίκος τού ζήτησε να ηγηθεί των διαδηλώσεων στο Καπιτώλιο.

Κατά τα λεγόμενα του, δε, οι μυστικές υπηρεσίες σχεδίαζαν να τον αποτραβήξουν από την μπροστινή σειρά κατά τη διχαστική ομιλία του Τραμπ και μισή ώρα προτού αρχίσει η πορεία να τον... τοποθετήσουν στην πρώτη γραμμή.

Ωστόσο, όπως λέει, εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης κοσμοσυρροής κατά την ομιλία του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου, ο Τζοόυνς εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε μια ομάδα που παρακολουθούσε τον λόγο του Τραμπ και σε μια άλλη που είχε ήδη αρχίσει να πορεύεται προς το Καπιτώλιο.

Με περίσσιο θράσος, ο ραδιοφωνικός παραγωγός ισχυρίστηκε επίσης ότι η αντιφασιστική οργάνωση Αντίφα, την οποία ο Τραμπ αποκαλεί τρομοκρατική, βρέθηκε έξω από το Καπιτώλιο και προκάλεσε στη συνέχεια τα επεισόδια.

Έκανε, δε, λόγο για εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης Αντίφα που μασκαρεύτηκαν.

Ο ακροδεξιός που πρωτοστάτησε στα τελευταία επεισόδια, δήλωσε στους διαδηλωτές του «Million MAGA March», πριν από τρεις εβδομάδες, ότι ο Τζο Μπάιντεν θα εκδιωχθεί από την προεδρία, αποδίδοντάς του άκρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς…

Προβληματισμό εγείρει το κλίμα πόλωσης που εξακολουθεί να καλλιεργεί ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ύστερα και από την έρευνα του YouGov, που έδειξε ότι ένας στους πέντε Αμερικανούς τάχθηκε υπέρ των επεισοδίων.

Παρόλο που ο Τραμπ έχει δεσμευτεί για ομαλή μετάβαση της εξουσίας μετά και την εναντίωση πολλών Ρεπουμπλικανών και τις παραιτήσεις υπουργών του, εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ήττα, ενώ δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου, όπως ξεκαθάρισε.

Το χειρότερο είναι, πάντως, ότι φάνηκε υποστηρικτικός προς τους διαδηλωτές που ευθύνονται για τη μαύρη σελίδα που γράφτηκε στην ιστορία των ΗΠΑ…

Ειδήσεις σήμερα

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το lockdown- Κλειστό λιανεμπόριο - click away

Κορωνοϊός: Στα 721 τα νέα κρούσματα - 386 οι διασωληνωμένοι, 49 θάνατοι

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκε η μείωση της ύλης 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης