Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Ξεγράφει» τους ηλικιωμένους ο σύμβουλος του Τραμπ για την Covid-19

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Ξεγράφει» τους ηλικιωμένους ο σύμβουλος του Τραμπ για την Covid-19

Δειτε τι υποστηρίζει ο Αμερικανός ραδιονευρολόγος, που είναι αναφανδόν ενάντιος στα σκληρά περιοριστικά μέτρα και τα lockdown

atlas
«Η απομόνωση και η τήρηση αποστάσεων για τους ηλικιωμένους είναι μία τραγωδία για την οποίαν κανείς δεν μιλάει. Τώρα τους λένε 'μην πας στην οικογένειά σου για την Ημέρα των Ευχαριστιών'. Για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, η φετινή γιορτή μπορεί να είναι και η τελευταία τους, καλώς ή κακώς. Τι κάνουμε γι' αυτό;».

Η ως άνω δήλωση ανήκει στον Δρ. Σκοτ Άτλας, τον Αμερικανό ραδιονευρολόγο, ο οποίος κατέχει έναν άτυπο ρόλο προσωπικού συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ειδικά για θέματα κορωνοϊού. Ο Δρ. Άτλας έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως ότι επηρεάζει τον Τραμπ προς κατευθύνσεις οι οποίες απάδουν της επιστημονικής θεώρησης.

Trump Adviser: Enjoy Thanksgiving, It Could Be Your Last | NowThis


Παρόλο που η λοιμωξιολογία είναι εκτός της ειδικότητάς του ως ιατρού, ο Δρ. Άτλας γνωμοδοτεί ως ειδήμων. Και είναι προφανές γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ προτιμά να ακούει αυτόν και όχι τον Άντονι Φάουτσι, τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της αμερικανικής κυβέρνησης: Διότι ο Άτλας είναι αναφανδόν ενάντιος στα σκληρά περιοριστικά μέτρα, τα lockdown κ.λπ.

«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει κρατική μέριμνα για τους ανθρώπους ως ολοκληρωμένα όντα, όχι μόνο σαν άτομα που μπορεί να νοσήσουν ή όχι με Covid-19. Γι' αυτό δεν πρέπει να προσπαθούμε μόνο να σταματήσουμε την πανδημία, αλλά να θεραπεύσουμε και τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων».

Η μακάβρια τοποθέτησή του για τους ηλικιωμένους προέκυψε εξ αφορμής των προειδοποιήσεων προς το κοινό να αποφεύγει τις εορταστικές συναθροίσεις. Το μέτρο αυτό θα πρέπει να τηρηθεί με ευλάβεια ιδιαίτερα από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι άνω των 65 αντιστοιχούν στο 80% των θανάτων στις ΗΠΑ. Και με δεδομένο ότι η Ημέρα των Ευχαριστιών (26 Νοεμβρίου) είναι μία από τις πιο σημαντικές γιορτές για τους Αμερικανούς, ο κίνδυνος έξαρσης των μολύνσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένος.


Ειδήσεις σήμερα

Πολιτικός στη Σρι Λάνκα δάγκωσε ωμό ψάρι on camera για να δείξει ότι είναι ασφαλές - Δείτε βίντεο

Σήμερα παρουσιάζει ο Κικίλιας το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Ποιοι αποκλείονται και ποιοι ωφελούνται από την παράταση των επιταγών που λήγουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης