Έναν αρκετά... ανορθόδοξο τρόπο επέλεξε ένας πολιτικός στη Σρι Λάνκα για να πείσει τους συμπολίτες του ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να κολλήσουν κορωνοϊό από την κατανάλωση των τοπικών ψαριών.
Σύμφωνα με το Reuters, που δημοσιεύει και το σχετικό βίντεο, ο πρώην υπουργός Αλιείας Ντίλιπ Γουεντααράτσι δάγκωσε ένα ωμό ψάρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κολόμπο εχθές, Τρίτη. Στόχος της δραστικής κίνησης ήταν να ενθαρρύνει τις πωλήσεις ψαριών που έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα το τελευταίο διάστημα.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η «βουτιά» στις πωλήσεις ψαριών στη Σρι Λάνκα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον εντοπισμό μεγάλης εστίας κρουσμάτων στην Κεντρική Ψαραγορά που βρισκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας τον περασμένο μήνα.
«Οι συμπολίτες μας που εργάζονται στον χώρο της αλιείας δεν μπορούν να πουλήσουν τα ψάρια τους γιατί ο κόσμος δεν τα τρώει» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός της αντιπολίτευσης, που μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του υπουργείου Αλιείας. Κρατώντας στο χέρι του ένα ψάρι, ο Γουεντααράτσι διαβεβαιώνει τους πολίτες της χώρας ότι η κατανάλωσή του είναι απολύτως ασφαλής και μάλιστα... τρώει μια μπουκιά για να το αποδείξει.
Σύμφωνα με το Reuters, το ξέσπασμα στην κεντρική αγορά οδήγησε σε χιλιάδες μολύνσεις που εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα. Δεκάδες χιλιάδες τόνοι ψαριών έχουν παραμείνει απούλητα μετά το αναγκαστικό «λουκέτο» στην αγορά, ενώ και οι τιμές γι' αυτό το βασικό είδος της τοπικής διατροφής έχουν κατρακυλήσει.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.