Κορωνοϊός: Προκαλεί και απώλεια ακοής η μόλυνση με Covid-19;

Κορωνοϊός: Προκαλεί και απώλεια ακοής η μόλυνση με Covid-19;

Υπό εξέταση περιπτωση ασθενούς στο Ηνωμένου Βασίλειο, που παρουσίασε απώλεια ακοής, ενώ ταυτόχρονα είχε νοσήσει με Covid-19

akoi
Οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει την απώλεια γεύσης και όσφρησης ως σαφή συμπτώματα της μόλυνσης με Covid-19. Τώρα, οι επιστήμονες έχουν στρέψει τις έρευνές τους στην εμφάνιση περιπτώσεων ασθενών, οι οποίοι παρουσίασαν... και απώλεια ακοής!

Ανάμεσά τους είναι ένας 45χρονος άνδρας στη Βρετανία, η περίπτωση του οποίου δημοσιεύτηκε στις Αναφορές της Βρετανικής Ιατρικής Εφημερίδας την Τρίτη. Σύμφωνα με την περιγραφή, ο άντρας, ο οποίος έχει επίσης άσθμα, ελέγχθηκε από έναν ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο μετά από μια εβδομάδα απώλειας της ακοής του κι ενώ βρισκοταν ήδη σε εξέλιξη η θεραπεία του για την Covid-19 σε νοσοκομείο της χώρας.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε θεραπεία επτά ημερών με στεροειδή για να αντιμετωπίσει την απώλεια της ακοής του, η οποία επέφερε μερική βελτίωση στο πρόβλημά του, σύμφωνα με τη δημοσίευση.

«Αυτή είναι η πρώτη αναφερόμενη περίπτωση απώλειας ακοής μετά από μόλυνση με COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφεραν οι ερευνητές. «Δεδομένης της εκτεταμένης παρουσίας του ιού στον πληθυσμό και της σημαντικής νοσηρότητας της απώλειας ακοής, είναι σημαντικό να διερευνήσουμε περαιτέρω το θέμα» συμπλήρωσαν.

Οι ερευνητές - από το University College του Λονδίνου και το Royal National Throat Nose and Ear Hospital - σημείωσαν ότι έχουν αναφερθεί και μερικές άλλες περιπτώσεις απώλειας ακοής μετά τη μόλυνση με Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μεταξουργείο - Εντοπίστηκε θετικό κρούσμα

Άννα Διαμαντοπούλου: Το παρασκήνιο της υποψηφιότητας και οι προοπτικές για τη θέση της Γ.Γ. του ΟΟΣΑ

Νίκαια: Συγκίνηση για το σκυλάκι που μαχαιρώθηκε - Δίνει μάχη για τη ζωή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης