Νίκαια: Συγκίνηση για το σκυλάκι που μαχαιρώθηκε - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Νίκαια: Συγκίνηση για το σκυλάκι που μαχαιρώθηκε - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Άνδρας το μαχαίρωνε στη μέση του δρόμου - Ο δράστης συνελήφθη - Οι μαχαιριές διαπέρασαν τον πνεύμονα - Σκληρές εικόνες

skylos_nikaia
Λιγοστές είναι οι ελπίδες για να κρατηθεί στη ζωή το άτυχο αδέσποτο σκυλάκι που το πρωί της Τρίτης δέχτηκε δύο μαχαιριές στα πλευρά από ασυνείδητο άνδρα. Οι μαχαιριές που δέχτηκε το τετράποδο διαπέρασαν τον πνεύμονά του με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οι τέσσερις κτηνίατροι που το ανέλαβαν κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά τα χτυπήματα που δέχτηκε το άτυχο ζωάκι ήταν τέτοια που δεν τους άφηναν πολλά περιθώρια ώστε να ελπίζουν στη σωτηρία του.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης μιλώντας με τους γιατρούς του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που έχει μεταφερθεί το άτυχο σκυλάκι, περιγράφει στο protothema.gr την σοβαρότητα των τραυμάτων του συγκεκριμένου ζώου.

«Ειδοποιηθήκαμε από το αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένας τραυματισμός ζώου. Συγκεκριμένα για ένα αρσενικό σκύλο, λευκού χρώματος από την περιοχή της Νίκαιας, με ιστορικό τραυματισμού από επίθεση από μαχαίρι. Από την κλινική εξέταση των γιατρών του ΔΙΚΕΠΑΖ διαπιστώθηκαν ωχροί βλεννογόνοι, βαρύτατη απώλεια αίματος με ενεργό αιμορραγία στα τραύματα του θώρακος, δύσπνοια και κατάπτωση. Συγκεκριμένα από την εξέταση των τραυμάτων του θώρακα προέκυψε ότι προήλθαν από χρήση αιχμηρού αντικειμένου μεγάλης διαμέτρου το οποίο χρησιμοποιήθηκε με σκοπό τη βίαια θανάτωση του συγκεκριμένου ζώου. Πρόκειται για βίαιη εγκληματική ενέργεια που δεν συνάδει με οποιαδήποτε μορφή άμυνας σε περίπτωση επίθεσης του ζώου. Ως εκ τούτου ο υπαίτιος της ενέργειας οφείλει να λογοδοτήσει για την πράξη του» λέει στο protothema.gr ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Και προσθέτει: «Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη διότι το τραύμα διαπερνά ολόκληρο το θωρακικό τοίχωμα και η αιμορραγία είναι βαρύτατη. Η κτηνιατρική ομάδα του ΔΙΚΕΠΑΖ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωτηρία του ζώου».

Δείτε φωτογραφίες - Προσοχή! - Σκληρές εικόνες:
skilos_1
skilos_2
skilos_3

Το χρονικό

Με βάση τις μαρτυρίες, το πρωί της Τρίτης, στην οδό Άγγελου Σικελιανού στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας, ο δράστης, που είναι καθηγητής σε σχολείο βρισκόταν πεσμένος στην άσφαλτο, έχοντας κάνει κεφαλοκλείδωμα με το ένα του χέρι στον σκύλο και με το άλλο μαχαίρωνε το άτυχο ζώο στα πλευρά. Όπως ήταν φυσικό, ο σκύλος βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, έχοντας χάσει πολύ αίμα. Παράλληλα, άλλος ένας άντρας χτυπούσε το σκυλί στο κεφάλι με ένα σιδερένιο σκουπόξυλο.

Κλείσιμο
Οι μάρτυρες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ενημέρωσαν αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο και αναζήτησαν τους δράστες. Τελικά, κατάφεραν να εντοπίσουν τον καθηγητή στο σπίτι του και ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία κατά την οποία συνελήφθη. Πάντως, σύμφωνα με όσα τονίζουν οι γείτονές του, ο συγκεκριμένος καθηγητής απειλεί κατά καιρούς τους φιλόζωους κατοίκους και έχει προβεί σε μήνυση, γιατί ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα.

Δείτε βίντεο: Νίκαια: Συγκίνηση για το σκυλάκι που μαχαιρώθηκε - Δίνει μάχη για τη ζωή του
Νίκαια: Συγκίνηση για το σκυλάκι που μαχαιρώθηκε - Δίνει μάχη για τη ζωή του




Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα - Βροχές στα δυτικά της χώρας

Η ώρα των ποινών για τους Χρυσαυγίτες - Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός σε Κοζάνη, Ιωάννινα, Πέλλα - Πού «βράζει» ο ιός στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης