Κορωνοϊός - Συρία: Τουλάχιστον 200 μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν μολυνθεί

Κορωνοϊός - Συρία: Τουλάχιστον 200 μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν μολυνθεί

«Έχουν αναφερθεί πάνω από 200 μολύνσεις στις τάξεις του προσωπικού του ΟΗΕ, με ορισμένους από τους νοσούντες να νοσηλεύονται και τρεις να έχουν απομακρυνθεί», υπογράμμισε ο ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ στη Συρία

syria_un
Περισσότερα από 200 μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών έχουν μολυνθεί με την Covid-19 στη Συρία, καθώς ο OHE εντείνει τα σχέδια του έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της ταχείας εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα, ανέφεραν γιατροί και αξιωματούχοι του παγκόσμιου οργανισμού.

Ο συντονιστής επί ανθρωπιστικών θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Ιμράν Ρίζα την περασμένη Τρίτη ανέφερε στους επικεφαλής υπηρεσιών του ΟΗΕ σε μια επιστολή του για να διανεμηθεί στο προσωπικό ότι ο ΟΗΕ βρισκόταν στα τελικά στάδια εξασφάλισης μιας ιατρικής εγκατάστασης για τη θεραπεία τωμ κρουσμάτων του ιού.

«Έχουν αναφερθεί πάνω από 200 μολύνσεις στις τάξεις του προσωπικού του ΟΗΕ, με ορισμένους από τους νοσούντες να νοσηλεύονται και τρεις να έχουν απομακρυνθεί», υπογράμμισε ο ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ στη Συρία στην επιστολή του η οποία διέρρευσε στο Reuters από ένα μέλος του προσωπικού που έχει μολυνθεί με το κορωνοϊό.

Εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές υπηρεσίες και γιατροί αναφέρουν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι σημαντικά υψηλότερος, συμπεριλαμβανομένων των εκατοντάδων εργαζομένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που συνεργάζονται με τις δεκάδες υπηρεσίες του ΟΗΕ που επιβλέπουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας της χώρας.

Ο Ρίζα δήλωσε ότι υπήρξε δεκαπλασιασμός των λοιμώξεων στη Συρία τους δύο μήνες από τότε που ενημέρωσε για τελευταία φορά το προσωπικό, αναφερόμενος σε στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δείχνουν ότι έχουν καταγραφεί 3.171 κρούσματα και 134 θάνατοι έπειτα την αναφορά του πρώτου κρούσματος στις 23 Μαρτίου.

«Η επιδημιολογική κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα έχει αλλάξει σημαντικά» δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΕ.

Γιατροί και εργαζόμενοι στον τομέα ανθρωπιστικής βοήθειας που εδρεύουν στη Δαμασκό κρατούν επιφυλάξεις για τα επίσημα στοιχεία, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη των αρχών. Οι αρχές το αρνούνται αλλά παραδέχονται ότι τα τεστ που διεξάγονται είναι περιορισμένα.

Κλείσιμο
Τα Ηνωμένα Έθνη εκφράζουν ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε μια χώρα όπου οι υποδομές υγείας έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο και οι ιατρικές προμήθειες είναι περιορισμένες.

Ανεξάρτητοι γιατροί και εργαζόμενοι ανθρωπιστικής βοήθειας τονίζουν πως αρκετοί γιατροί και ιατρικό προσωπικό έχουν πεθάνει τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτόπτες μάρτυρες και εργαζόμενοι σε νεκροταφεία κάνουν λόγο για τριπλασιασμό των ταφών από τον Ιούλιο σε ένα νεκροταφείο που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας.

Ειδήσεις σήμερα

Nations League: Παράσταση για έναν ρόλο η Ισπανία, ισοπαλία στην Ελβετία η Γερμανία - Δείτε τα γκολ

Δείτε το βίντεο που ο Big Brother διώχνει τον Αντώνη

Λευκορωσία: Άγρια επεισόδια - Συγκρούσεις και συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών κατά του Λουκασένκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης