Κορωνοϊός: Έκθεση συμβουλευτικής επιτροπής στη Βρετανία «βλέπει» μέχρι και 85.000 θανάτους τον χειμώνα

Κορωνοϊός: Έκθεση συμβουλευτικής επιτροπής στη Βρετανία «βλέπει» μέχρι και 85.000 θανάτους τον χειμώνα

Διέρρευσε έκθεση της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής SAGE - «Τρομάζουν» οι αριθμοί της έκθεσης για τους θανάτους από κορωνοϊό στη Βρετανία

londonart
Έκθεση της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής SAGE που διέρρευσε, προβλέπεις ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Βρετανία τον χειμώνα, μπορεί να φτάσουν μέχρι και 85.000.

Στην έκθεση αναφέρεται, ωστόσο ότι πρόκειται για σενάριο και όχι για πρόβλεψη, καθώς και ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Την εν λόγω έκθεση, έφερε στο φως το BBC Newsnight, ενώ σημειώνεται πως η επιτροπή SAGE βοηθά το εθνικό σύστημα Υγείας, κάνοντας μελέτες και προβλέψεις που αφορούν τους επικείμενους θανάτους.

Σύμφωνα με την επιτροπή, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία και αυτό σε συνδυασμό με την ιχνηλάτηση που κάνει η κυβέρνηση στα κρούσματα, την απομόνωση και τα μέτρα που εφαρμόζονται, μπορεί να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού μόνο κατά 40%.

Με βάση το χειρότερο σενάριο, ενδέχεται να καταγραφούν 81.000 θάνατοι στην Αγγλία και την Ουαλία, άλλοι 2.600 στη Σκωτία και 1.900 στη Βόρεια Ιρλανδία.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την έκθεση που διέρρευσε δήλωσε: «Ως λογική κυβέρνηση καταστρώνουμε σχέδια και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, περιλαμβανομένου και του χειρότερου. Ο σχεδιασμός μας δεν συνιστά πρόγνωση ή πρόβλεψη αυτού που θα συμβεί, αλλά αντανακλά την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, που διασφαλίζει ότι είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κατέληξε 92χρονη με κορωνοϊό από το «Αγία Κυριακή» στο Παπανικολάου

Πάτρα: Από το μπαλκόνι έδωσε σε απατεώνες... 41.600 ευρώ!

Ευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στην Τουρκία - Έτοιμη για κυρώσεις η Ε.Ε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης