Μάλτα: Σημαντική αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού - Άμεση η αντίδραση της Ελλάδας για τους ταξιδιώτες

Μάλτα: Σημαντική αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού - Άμεση η αντίδραση της Ελλάδας για τους ταξιδιώτες

Οι επισκέπτες από τη Μάλτα στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι από την Τετάρτη να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό

fcr-479410-thumb-large
Στην εφαρμογή νέας δέσμης μέτρων προχωρά και η Μάλτα η οποία απαγορεύει τις μαζικές συγκεντρώσεις και καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, έπειτα από αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που είχαν μηδενιστεί αρχές Ιουλίου.

Οι υγειονομικές αρχές της Μάλτας ανέφεραν 49 νέα κρούσματα, ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό στις 7 Μαρτίου.

Εννέα ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία στη Μάλτα. Τα νέα έρχονται την ώρα που η Ελλάδα ανακοίνωσε πως θα δέχεται πολίτες από τη μικρή νησιωτική χώρα μόνο κατόπιν αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα έδωσε εντολή για περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις και για μέτρα με στόχο να περιοριστεί η άμεση πρόσβαση των πολιτών σε γηροκομεία, με τους επισκέπτες να καλούνται να σταθούν πίσω από πάνελ από πλεξιγκλάς.

«Δεν είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες», δήλωσε ο Αμπέλα σε δημοσιογράφους. «Λάβαμε όλα τα μέτρα κατά την πανδημία, λαμβάνοντας υπόψιν το συμφέρον των πολιτών».

Η Μάλτα στηρίζεται στον τουρισμό για το ένα τρίτο του ΑΕΠ της 

Η απόφαση για εκ νέου επιβολή ελέγχων συνιστά απότομη αλλαγή πλεύσης για τη Μάλτα, η οποία στηρίζεται στον τουρισμό για το ένα τρίτο του ΑΕΠ της.

Οι δημόσιες συναθροίσεις θα περιοριστούν σε 100 άτομα σε κλειστές αίθουσες και σε 300 άτομα σε ανοικτούς χώρους. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν περισσότερα κέντρα για τη διενέργεια τεστ.

Κλείσιμο
Οποιος δεν φορά μάσκα σε δημόσιους χώρους θα τιμωρείται με πρόστιμο 50 ευρώ, ενώ οι διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 3.000 ευρώ.

Η Ιρλανδία, η Λετονία και η Λιθουανία έχουν απαγορεύσει τα ταξίδια από τη Μάλτα ή έχουν επιβάλει περίοδο καραντίνας για τους επισκέπτες από τη νησιωτική χώρα. Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών συνιστούν να αποφεύγονται τα μη απαραίτητα ταξίδια στη Μάλτα.

Ειδήσεις σήμερα

Ινδία: Συνετρίβη αεροπλάνο με 191 επιβάτες - Τουλάχιστον 14 νεκροί

Έρρικα Πρεζεράκου: Σοβαρό ατύχημα με σκάφος – Η προπέλα της ακρωτηρίασε το δάκτυλο

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Μπαρ και κλαμπ χωρίς ορθίους μέχρι τέλος Αυγούστου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης